Sladki krompir s cimetom
Print Friendly, PDF & Email

Sladki krompir s cimetom je slastna priloga, ki se poda tako k mesu kot ribam. Priprava je enostavna in hitra, okus in aroma pa nas prepričata že s prvim grižljajem. Zanimivo je, da sladki krompir ni v sorodu z navadnim krompirjem in kljub temu, da se imenuje “sladki”, ga lahko uživajo sladkorni bolniki. Izhaja iz Latinske Amerike, od koder ga je k nam v Evropo prinesel Krištof Kolumb. Bogat je z vitamini, vsebuje železo, magnezij in kalij. Zaradi vsebnosti karotenoidov krepi imunski sistem, pomaga pri boljši ostrini vida ter zavira staranje. Same super lastnosti, kajne?

Sladki krompir s cimetom

Sladki krompir s cimetom – pripomočki:

  • lupilec krompirja
  • deska za rezanje
  • nož
  • manjši pekač
  • peki papir
  • čopič

Sladki krompir s cimetom – sestavine:

Sestavine so za 2 osebi – kot priloga h glavni jedi.

  • 2 večja sladka krompirja
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1 žlica olivnega olja

Sladki krompir s cimetom – postopek:

Krompir operemo in olupimo.

Narežemo ga na kolobarje ali poljubno velike kose. Če ga narežemo na kolobarje, naj bodo ti debeli približno pol centimetra.

Pripravimo si manjši pekač, ga obložimo s peki papirjem in nanj zlagamo rezine sladkega krompirja kot prikazuje slika. Prelijemo ga z 1 žlico olivnega olja in le-tega razmažemo s pomočjo čopiča.

Potrosimo ga z mletim cimetom. Če imamo radi cimet, lahko pretiravamo z njim.

Sladki krompir s cimetom pečemo približno 20 minut na 220° C v klasični pečici.

Skupaj s sladkim krompirjem lahko postrežemo piščanca, losos ali kaj drugega. Krožnik lahko obogatimo tudi s kuhanim brokolijem ali korenčkom. Odlično pa se zraven poda tudi gratinirana cvetača po italijansko ali stročji fižol v mesni skorjici.

Dober tek!

Imate radi zanimive, nevsakdanje priloge? Poskusite kuskus kepice s paradižniki in rumeni riž.

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor