Sladki krompir s cimetom
Print Friendly, PDF & Email

Sladki krompir s cimetom je slastna priloga, ki se poda tako k mesu kot ribam. Priprava je enostavna in hitra, okus in aroma pa nas prepričata že s prvim grižljajem. Zanimivo je, da sladki krompir ni v sorodu z navadnim krompirjem in kljub temu, da se imenuje “sladki”, ga lahko uživajo sladkorni bolniki. Izhaja iz Latinske Amerike, od koder ga je k nam v Evropo prinesel Krištof Kolumb. Bogat je z vitamini, vsebuje železo, magnezij in kalij. Zaradi vsebnosti karotenoidov krepi imunski sistem, pomaga pri boljši ostrini vida ter zavira staranje. Same super lastnosti, kajne?

Sladki krompir s cimetom

Sladki krompir s cimetom – pripomočki:

  • lupilec krompirja
  • deska za rezanje
  • nož
  • manjši pekač
  • peki papir
  • čopič

Sladki krompir s cimetom – sestavine:

Sestavine so za 2 osebi – kot priloga h glavni jedi.

  • 2 večja sladka krompirja
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1 žlica olivnega olja

Sladki krompir s cimetom – postopek:

Krompir operemo in olupimo.

Narežemo ga na kolobarje ali poljubno velike kose. Če ga narežemo na kolobarje, naj bodo ti debeli približno pol centimetra.

Pripravimo si manjši pekač, ga obložimo s peki papirjem in nanj zlagamo rezine sladkega krompirja kot prikazuje slika. Prelijemo ga z 1 žlico olivnega olja in le-tega razmažemo s pomočjo čopiča.

Potrosimo ga z mletim cimetom. Če imamo radi cimet, lahko pretiravamo z njim.

Sladki krompir s cimetom pečemo približno 20 minut na 220° C v klasični pečici.

Skupaj s sladkim krompirjem lahko postrežemo piščanca, losos ali kaj drugega. Krožnik lahko obogatimo tudi s kuhanim brokolijem ali korenčkom. Odlično pa se zraven poda tudi gratinirana cvetača po italijansko ali stročji fižol v mesni skorjici.

Dober tek!

Imate radi zanimive, nevsakdanje priloge? Poskusite kuskus kepice s paradižniki in rumeni riž.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor