Piščančji zvitki – takitosi
Kdo bi se branil mehiških, zlato zapečenih, hrustljavih piščančjih zvitkov – takitosov s smetanovo česnovo pomako? Ponudimo jih lahko tako
Preberi večKdo bi se branil mehiških, zlato zapečenih, hrustljavih piščančjih zvitkov – takitosov s smetanovo česnovo pomako? Ponudimo jih lahko tako
Preberi večMarsikdaj nam ostane kar nekaj čevapčičev od piknika prejšnji dan. Ali pa smo jih za kosilo naredili preveč in jih
Preberi večTestenine s pestom iz jajčevcev so nasitna jed, kjer se prepletajo okusi parmezana, bazilike, oljčnega olja in jajčevcev. Pri tem
Preberi večPolnjene paprike pečene v pečici so božanskega okusa. Saj se zraven kuhanja zgornji del paprike še popeče in da jedi
Preberi večRižota z melono, kozicami in špekom združuje tri okuse, ki jih mogoče na “prvo žogo” ne bi pomešali med seboj.
Preberi večZnotraj zelo mehki in sočni, oviti v košček slanine in gratinirani v pečici? To so gratinirani piščančji trakci. Enostavni za
Preberi večZeljne krpice so stara kmečka jed, ki je bila nekoč zelo pogosto na mizi, sedaj pa je šla kar malo
Preberi večPriznam, nikoli nisem bila navdušenka nad jajčevci (ali bolj po domače: melancani). Vedno, ko sem na krožniku zagledala to vijolično-rjavo
Preberi večPolnjene paprike v paradižnikovi omaki so priljubljena jed naših krajev. Kaj pa polnjene paprike “malo drugače”? Ne kuhane, ampak zlato
Preberi večBučke s čičeriko v omaki iz svežega paradižnika so jed, ki nam pride prav, ko želimo pripraviti bučke na enostaven
Preberi večBučkini polpeti brez jajc – slastni in enostavni za pripravo. Vsi me sprašujejo, če razpadejo med peko, ker ne vsebujejo
Preberi večFižolova mineštra je okusna enolončnica, v katero dodamo šunko in tako obogatimo njen vonj in okus. Mineštra vsebuje veliko gomoljne
Preberi večFižolova enolončnica je odlična in zelo okusna jed na žlico, ki je kot nalašč za vse vegetarijance in ljubitelje brezmesnih
Preberi večSkrivnost dobrih pečenih kozic je v hitri pripravi in res zelo vročem olju. Priprava jedi je tako enostavna, da jo
Preberi večPotrebujete malo drugačno idejo za kosilo ali pogostitev vaših gostov? Tako, ki bo požela mnogo pohval tako zaradi videza, kakor
Preberi večVratovino lahko pripravimo na veliko načinov, toda jaz jo najraje pripravim po tem receptu, ker je izrazito sočna, polna sokov,
Preberi večBoranja je znana kot stara jed naših krajev in jo pripravljamo predvsem v času, ko so vrtovi polni mladega stročjega
Preberi več