Pastirska pita
Pastirsko pito sem delala prvič. Pred tem sem zanjo že slišala, vendar nikoli želja ni bila tako velika, da bi
Preberi večPripravite okusno kosilo, ki bo navdušilo vse za mizo! Kategorija “Slastna kosila” ponuja raznolik nabor receptov, primernih za vsakodnevno kuhanje in posebne priložnosti. Odkrijte ideje za hitre jedi, kot so testenine in solate, ter za bogate obroke, ki vključujejo meso, ribe ali zelenjavne dobrote. Na voljo so tudi zdravju prijazne izbire ter preproste jedi za začetnike. Uporabljamo sveže in dostopne sestavine, recepti pa so zasnovani tako, da združujejo okus, hranilnost in preprostost priprave. Naj vaše kosilo postane središče dneva, polno okusov in veselja!
Ključne besede: slastna kosila, recepti za kosilo, hitra kosila, ideje za kosilo.
Kateri so najboljši recepti za kosilo? Preverite v bogati zbirki odličnih predlogov.
Pastirsko pito sem delala prvič. Pred tem sem zanjo že slišala, vendar nikoli želja ni bila tako velika, da bi
Preberi večRada spečem zelenjavni narastek s polento, ker je zelo preprost za pripravo in zelo okusen. Spodnja plast je iz polente
Preberi večHrenovke v paradižnikovi omaki so obrok, ki ga bodo najbolj veseli otroci in tudi starejšim bo prinesel nasmešek na obraz,
Preberi večJesenske gobe z domačim kuncem na žlico so pripravljene hitro in enostavno. Teknejo kar sveže, ko jih pozno jeseni prinesete
Preberi večPolnjene testenine (školjke) z rikoto in špinačo so že na pogled osupljive, saj se te žive barve prepletajo v pravo
Preberi večDoma pripravljene testenine so okusnejše, mehkejše in sploh doprinesejo k večjemu kulinaričnemu užitku. Priprava polnozrnatih rezancev ni zahtevna, potrebujemo le
Preberi večSlastna pljučna pečenka je še zmeraj ena izmed klasičnih jedi našega okolja. Pa jo znamo pravilno speči? V receptu boste
Preberi večPica dežnikarica je lahko na jedilniku samo takrat, ko nam narava nudi bero dežnikaric. Pico si lahko pripravimo brez testa,
Preberi večOpresno repo s krompirjem pripravimo takrat, ko potrebujemo prilogo k različnim vrstam mesa, najbolj pa se prilagaja kuhanemu govejemu mesu.
Preberi večLazanja je priljubljena jed, ki si jo večina od nas zaželi kar pogosto. Nimamo pa vedno časa na pretek za
Preberi večBučkini polpeti iz pečice so nekoliko bolj zdravi, saj so veliko manj mastni kot če bi jih ocvrli v olju.
Preberi večPolpete z mozzarello so majhna izboljšava klasičnih polpet. Za mesno maso kupim mešano mleto meso, torej pol svinjskega in pol
Preberi večDežnikarice pečene na olivnem olju so moj najljubši način priprave dežnikaric, po tem postopku imajo dežnikarice kompaktno meso, okus pa
Preberi večPolenta kot priloga se odlično poda k večini mesnim jedem na žlico. Če pa si zaželimo malo drugače servirano prilogo,
Preberi večSočen goveji golaž je nasiten obrok, ki je najbolj okusen takrat, ko ga pripravimo v večji količini in si vzamemo
Preberi večPaštašuta je zelo poznana italijanska jed, ki jo poznajo tudi na Primorskem in jo sestavljajo špageti in omaka. Za pripravo
Preberi večIdejo za to jed sem dobila na jutranjem sprehodu, ko sva s sosedo razglabljali, kako bi še lahko pripravili dežnikarice.
Preberi več