Bučke s sirom in zdrobom iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Bučke s sirom in zdrobom iz pečice so zelo enostavno in hitro pripravljene. Lahko so priloga, lahko pa kar samostojen obrok skupaj s solato.  So odličen način, kako bučke ponuditi tudi tistim, ki sicer nad njimi niso ravno navdušeni.

Pripomočki za bučke s sirom in zdrobom

  • dve večji posodi
  • pekač velikosti 20*30 cm
  • ribežen
  • kuhinjska tehtnica
  • pečica

Sestavine za bučke s sirom in zdrobom

Za 3-4 osebe (kot glavna jed):

  • 1,2 kg naribanih bučk
  • 280 g sira (edamec, ementaler, …)
  • 5 jajc
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • šopek peteršilja
  • 1-2 stroka česna ali suhi česen v prahu
  • 1/2 čajne žličke timijana ali po okusu
  • 80 g pšeničnega zdroba
  • 40 g gladke bele moke

In še:

  • malo olja (lahko tudi masla) za namastitev pekača

Priprava bučk s sirom in zdrobom iz pečice

Najprej umijemo in pripravimo bučko. Bučke, če je njen olupek mehak, ni potrebno lupiti. Bučko naribamo. To lahko naredimo ročno ali pa si pomagamo z električnim pripravkom (multipraktik z nastavkom za ribanje). Bučke rahlo posolimo in jih pustimo stati 15-20 minut, da spustijo vodo.

Naribamo sir – jaz sem tokrat uporabila ementalerja, priporočam tudi ementalca. Peteršilj nasekljamo, prav tako česen, če uporabljamo svežega. Pripravimo si moko, pšenični zdrob, začimbe, jajca.

Bučke dobro ožamemo.

Ožete bučke damo v drugo posodo in jim dodamo preostale sestavine: 5 jajc, 80 g pšeničnega zdroba, 40 g moke, nariban sir ter začimbe: timijan, poper, sol (upoštevajte, da smo bučke solili že prej), česen, peteršilj. Vse skupaj z rokami dobro premešamo v enotno zmes.

Zmes za bučke s sirom in zdrobom damo v pekač, ki smo ga pred tem namazali z oljem. Sedaj priklopimo pečico in njeno temperaturo nastavimo na 170 °C (ventilacijska pečica).

Medtem, ko bomo čakali, da se pečica segreje, se bodo sestavine prepojile med seboj.

Ko se pečica segreje, pekač potisnemo vanjo in bučke s sirom in zdrobom pečemo približno 40-45 minut (toliko, da se na vrhu lepo zapeče).

Pečene bučke s sirom in zdrobom pustimo nekaj minutk v pekaču in jih nato narežemo na poljubne kose in postrežemo.

Dober tek!

Ljubitelje jedi iz bučk vabim, da poskusijo tudi:

Ocena:
Skupaj: 22 Povprečno: 4.2]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor