Nadevane paprike s svinjskim mesom
Print Friendly, PDF & Email

Nadevane paprike s pripravljeno maso iz svinjskega mesa, mešanico riža in ajdove kaše v paradižnikovi omaki, so okusna, slana jed.  Takšne paprike nas za dlje časa prijetno nasitijo. Jaz papriko vedno pripravim za vsaj dva dni, ker so drugi dan še okusnejše.

Pripomočki za pripravo nadevanih paprik s svinjskim mesom:

  • skleda za pranje
  • cedilo
  • nož
  • sekljalnik za čebulo (opcijsko)
  • skleda za pripravo mase
  • merica za tekočino
  • tehtnica
  • žlica
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • pladenj
  • lonec s pokrovko
  • štedilnik

Sestavine za nadevane paprike s svinjskim mesom

Za 6 do 8 obrokov:

  • 14 srednje velikih rumenih paprik
  • 1500 g mlete svinjske vratovine
  • 50 ml riža
  • 50 ml ajdove kaše
  • 4  srednje velike rdeče čebule, lahko tudi bela čebula
  • 3 stroki česna
  • poper po okusu in želji
  • sol po okusu
  • 3 vejice peteršilja
  • 3 x 400 g pločevinke paradižnikove omake z drobno sesekljano paradižnikovo omako z baziliko
  • 1200 ml vode
Opomba avtorice
Riž in ajdovo kašo enostavno odmerite v merilniku tekočin.

Priprava nadevanih paprik s svinjskim mesom

Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo s sekljalnikom ali z nožem, na deski za rezanje. Mesarja prosimo, da nam zmelje svinjsko vratovino, samo tako bomo vedeli kakšno meso smo kupili. Svinjska vratovina je nežna, mehka in tudi zelo okusna. Mleto svinjsko vratovino damo v skledo in dodamo na drobno narezano čebulo in česen.

Dodamo še riž z ajdovo kašo, sol po okusu, poper po okusu in želji (ni obvezen) in na drobno nasekljan peteršilj. Maso nežno, vendar dobro premešamo in pustimo pokrito na sobni temperaturi vsaj 20 minut, da se mesna masa presoli in se začimbe povežejo z mesom. Med tem časom pripravimo paprike in omako za nadevane paprike.

Papriko najprej dobro operemo, damo na cedilo, da se voda odteče nato z nožem odstranimo pecelj s semeni, pecelj shranimo, da bomo pokrili nadevano papriko pred kuhanjem.

Meso še malo premešamo in pričnemo polniti paprike z mesnim nadevom, ko je paprika nadevana jo pokrijemo s pecljem, ki smo mu odstranili pečke in nadevane paprike zložimo na pladenj.

V lonec stresemo vsebino treh pločevink drobno sesekljane paradižnikove sredice z baziliko in dodamo vodo, lonec pristavimo na štedilnik.

V lonec s paradižnikovo omako naložimo nadevane paprike in lonec pokrijemo. Počakamo, da paprike zavrejo, potem zmanjšamo temperaturo, da paprike počasi in nežno vrejo 90 minut. In okusen obrok je pripravljen.

Nadevane paprike z mleto svinjsko vratovino so okusne in nasitne. Lučka Glaser

Zraven polnjenih paprik pa lahko ponudite:

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor