Panirane bučke brez jajc
Print Friendly, PDF & Email

Panirane bučke brez jajc so ravno tako slastne, le malo bolj hrustljave, meni osebno so še okusnejše tako panirane in vam priporočam, da jih pripravite. Predvsem pa, ker nekateri ljudje ne smejo uživati jajc, med njimi tudi moja vnukinja, Karin, ki ima alergijo na jajca, sem pripravila ta recept, saj se zavedam, kako pomembno je upoštevati navodila zdravnika.  Pri paniranju mi je bil v veliko pomoč tudi vnuk Jan. Poglejte recept in videli boste kako enostavno pripravimo panirane bučke brez jajc.

Avtor fotografije: Jan Glaser

Pripomočki za paniranje bučk brez jajc:

  • deska za rezanje
  • nož
  • 2 skledi
  • posoda za soljenje bučk
  • pokrovka
  • krožnik za kislo smetano
  • žlica
  • vilice
  • kuhinjske klešče
  • posoda za cvrtje
  • štedilnik
  • tehtnica
  • 2 krožnika
  • papirnati prtički

Sestavine za paniranje bučk brez jajc

Za 2 obroka:

  • 500 g bučk cuket
  • sol po okusu
  • 200 ml kisle smetane
  • 6 žlic belih drobtin
  • 6 žlic bele pšenične moke tip 500
  • 500 ml olja za cvrtje
  • za dekoracijo lahko po želji uporabimo peteršilj, rezine čebule, cvet kapucinke …

Priprava paniranih bučk brez jajc

Bučke najprej pogledamo, če imajo trd olupek, da ne moremo na rahlo zarezati vanjo, jo olupimo, če pa ima bučka mehak olupek, jo le dobro umijemo pod tekočo vodo. Bučko položimo na desko za rezanje in narežemo na rezine, približno en centimeter široke (kakor vidite spodaj na fotografiji).
Če imajo bučke trdo seme ga odstranimo, če pa imajo bučke mehko, mlečno seme, ga pustimo saj semena bučk obogatijo okus in obrok je bolj bogat.

Na kolobarje narezane bučke posolite z obeh strani, jih pokrijete in pustite počivati vsaj 10 minut v posodi, da spustijo vodo, med tem časom si pripravite na krožnik kislo smetano, v eno skledo moko in drugo skledo drobtine za paniranje.

Narezane bučke  v posodi so spustile vodo, ki je ne odlivamo. Vzamemo prvo rezino bučke in jo najprej z obeh strani pomočimo v vodo, ki so jo bučke spustile. To pa zato, da je rezine bučke vlažna in se bo moka lepše prijela bučke.  Nato rezino bučke pomočimo po obeh straneh v kislo smetano, potem pa povaljamo še v drobtinah, da je rezina bučke obdana tudi z drobtinami.

Tako panirane rezine bučk polagamo na krožnik, dokler niso panirane vse rezine bučk.

V ponev nalijemo olje in pristavimo na štedilnik, da se olje segreje. Preverimo olje, če je dovolj vroče in če je, se drobtinica, ki smo jo vrgli v olje prične dvigovati in se zapeni. Panirane rezine bučk polagamo v vroče olje in pazimo, da se ravno prav spečejo, to ugotovimo po zlato rjavi barvi, ko so bučke na eni strani pečene, jih obrnemo in pečemo še na drugi strani, da se lepo zapeče. Pečene bučke s kuhinjskimi kleščami polagamo na krožnik obložen s papirnatimi prtički, da popivnajo maščobo.

Ker najprej jemo s pogledom na slastno pripravljen krožnik, ga okrasimo s užitnimi dodatki, ki se tudi po okusu ujemajo s paniranimi bučkami brez jajc.

 

Bučke, buče v različnih oblikah, vedno slastne na naših krožnikih. Lučka Glaser

Zraven paniranih bučk brez jajc pa vam priporočam juhice in solate:

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor