Hrustljave račje prsi
Print Friendly, PDF & Email

Račje prsi so hitro pripravljene in izredno hrustljave ter aromatične, če jih pripravimo na pravi način. Zanje potrebujemo le tri sestavine ter zelo malo časa in truda, vseeno pa jih je treba pripraviti pozorno in previdno, saj je lahko že en spodrsljaj usoden.

Hrustljave račje prsi

Pripomočki za račje prsi:

  • srednje velika ali večja ponev
  • električni štedilnik
  • električna pečica
  • kuhinjska deska
  • kuhinjski nož
  • žlica
  • prijemalka za meso

Sestavine za račje prsi:

  • 350 g račjih prsi (2 kosa)
  • ščepec popra
  • ščepec soli

Postopek priprave račjih prsi:

Prsi operemo in posušimo. Kožo zarežemo z nožem in na njej naredimo mrežo. Prsi začinimo s soljo in poprom. Položimo jih na hladno ponev, ki jo šele potem začnemo segrevati. Vedno se jih najprej položi na stran, kjer je koža. Ne potrebujemo nobenega olja, ker bodo same spustile maščobo, s katero jih večkrat polijemo.

Hrustljave račje prsi

Račje prsi pečemo na tej strani 7 minut. Ko dobijo zlato rjavo barvo, jih obrnemo na drugo stran in pečemo še 30 do 40 sekund.

Hrustljave račje prsi

Maščobo iz ponve odlijemo, prsi pokrijemo z aluminijsko folijo in ponev postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 220 stopinj Celzija. Pečemo jih še 15 minut. Ko so pečene, jih položimo na kuhinjsko desko in pokrijemo s folijo. Tako naj počivajo vsaj pet minut.

Hrustljave račje prsi

Medtem lahko maščobo iz ponve porabimo za pripravo mlincev, ki se odlično priležejo k račjim prsim. Račje prsi narežemo na rezine in uživamo v okusnem in kakovostnem obroku. Dober tek!

Hrustljave račje prsi

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor