Pastirska pita s korenčkom
Pastirska pita je zelo priljubljena jed tako pri nas, kot tudi po svetu. Ker pa imamo nekateri radi malo več
Preberi večPastirska pita je zelo priljubljena jed tako pri nas, kot tudi po svetu. Ker pa imamo nekateri radi malo več
Preberi večPreprosto je pripraviti krompir z jesensko zelenjavo v pečici, jed polnega, kremastega okusa pa govori vse jezike sveta. Kot prilogo
Preberi večOcvrta piščančja bedra, ki jih nekateri poznajo tudi pod imenom leteči žganci, so priljubljena jed, ki jo obožujejo tudi otroci
Preberi večKonjsko oz. mlado žrebičje meso vsebuje zelo malo maščob in je zelo zdravo. Poleg tega ima tudi veliko železa in
Preberi večZelenjavne kocke z mocarelo so odlično in zelo okusno kosilo, ki vam ne bo vzelo veliko časa za pripravo, bo
Preberi večBi želeli nekoliko spremeniti okus klasičnega pire krompirja? Če je vaš odgovor pritrdilen predlagam, da sledite temu receptu in si
Preberi večPita s skuto iz kvašenega testa bo prava poslastica za vse, ki ste ljubitelji malo debelejšega testa. To je stara
Preberi večSlivovi cmoki s skutinim testom, se ponašajo z rahlim testom in slivo za nadev, ki smo jo posladkali po lastni
Preberi večVampe s paradižnikom oz. v paradižnikovi omaki si lahko pripravite v udobju domače kuhinje in ne boste obžalovali. Mnogi ljudje
Preberi večJota, oziroma enolončnica je kraška ter furlanska narodna jed. Danes jo pripravljamo povsod na Goriškem oziroma sploh na Primorskem. Osnovne
Preberi večZa vse nas, ki imamo radi drobovino in še posebej jetra, bo ta recept prava poslastica. Začinjena piščančja jetra, zavita
Preberi večMartinova račka z rdečim zeljem, mlinci in figami je tradicionalna slovenska jed pripravljena nekoliko drugače. Hitro in enostavno, a nič
Preberi večGoveji zrezki v omaki so odlična popestritev enoličnega jedilnika. Sama priprava je povsem enostavna, vse sestavine imamo po navadi že
Preberi večSte med tistimi, ki imate radi palačinke na 100 in en način? Mi jih obožujemo in karkoli pripravimo z njimi,
Preberi večČajota je bučka, ki s svojimi bodicami ne izgleda privlačno, pa vendar preseneti s svojim okusom. Jaz imam najraje ocvrto
Preberi večLahko bi jim rekli tudi polnjene palačinke, saj jih bomo danes naredili s pirinimi palačinkami. Polnimo jih lahko s poljubnimi
Preberi večNa hitro popečene bučke z bučnimi semeni in balzamičnim kisom, katerim sem dodala še malo sira so nastale povsem spontano,
Preberi več