Gobova rižota s smetano in piščančjim mesom
Print Friendly, PDF & Email

Gobova rižota s smetano je pri nas zelo popularna jed in je velikokrat na jedilniku. Smetana za kuhanje doda piko na i rižoti, tako da je rižota še bolj kremna in okusna. Lahko jo uživate kot samostojno jed, je pa tudi odlična priloga, če pri pripravi rižote izpustite piščančje meso. Je hitra in enostavna za pripravo.

 

Gobova rižota s smetano in piščančjim mesom – pripomočki:

  • lonec
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • nož
  • merilna posoda
  • tehtnica
  • žlička
  • žlica

Gobova rižota s smetano in piščančjim mesom – sestavine:

Za 2 lačni osebi

  • 150g piščančjega mesa
  • 200 g šampinjonov ali drugih poljubnih gob
  • 150 g riža
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • žlica olja
  • ščepec bazilike
  • ščepec majarona
  • šop svežega ali večji ščep suhega peteršilja
  • ščepec rožmarina
  • žlička mletega česna (ali strok drobno sesekljanega svežega česna)
  • žlička mlete kumine

Gobova rižota s smetano in piščančjim mesom – priprava:

Najprej piščančje meso narežemo na manjše koščke, gobice pa na rezine.

Na vročem olju prepražimo piščančje meso, da spremeni barvo. Nato dodamo gobice, ki jih prav tako pražimo nekaj minut.

Dodamo neopran riž in ga na hitro prepražimo. Zalijemo s smetano za kuhanje in dodamo začimbe (majaron, česen, kumino, peteršilj, baziliko in rožmarin).

Kuhajmo na manjšem ognju, da se riž skuha in odvečna tekočina izpari. Vmes večkrat premešamo, da se nam ne prismodi. Ko je rižota skuhana, jo odstavimo iz ognja in jo pustimo počivat 2 – 3 minute.

Postrežemo jo s poljubno sezonsko solato. Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor