Šparglji v listnatem testu
Print Friendly, PDF & Email

Šparglji v listnatem testu? Zakaj pa ne. Pripravimo jih hitro, medtem ko se pečejo, pa pripravimo še skledo solate in okusno kosilo je na mizi. Če mislite, da brez mesa nikakor ne bi šlo, lahko hkrati pripravite še hrenovke v listnatem testu.

Šparglji v listnatem testu – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • 2 l posoda
  • čopič
  • manjša skodelica
  • vilica
  • pekač
  • peki papir

Šparglji v listnatem testu – sestavine:

Količina je za 2-3 osebe.

  • 6-7 špargljev
  • 1 žlička soli
  • 1 liter vode
  • 1 zavitek listnatega testa
  • 1 jajce
  • ščepec bazilike ali origana

Zraven se odlično poda domača omaka za žar ali BBQ omaka , kamor namakamo hrustljave šparglje.

Šparglji v listnatem testu – postopek:

Šparglje operemo, malce osušimo in narežemo na 7-10 cm palčke. Večje oz. debelejše šparglje razpolovimo po dolžini.

Za 2-3 minutke jih damo v vrelo osoljeno vodo, da se malenkost omehčajo. Če imamo bolj mlade šparglje, potem vodna kopel ni potrebna. Vodo odcedimo.

V manjšo skodelico ubijemo celo jajce in ga razžvrkljamo z vilico.

Zavoj listnatega testa odvijemo in na deski narežemo na trakove, široke približno 2 cm.

Trakce listnatega testa ovijemo okrog špargljev kot prikazuje slika. Na začetku in na koncu šparglja testo dobro stisnemo skupaj s prsti, da preprečimo, da bi se med peko hrustljava skorjica odvila.

Tako ovite šparglje (ki spominjajo na mumije) zlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. S čopičem jih premažamo z jajčko in potrosimo z zelišči. Uporabimo lahko origano ali baziliko.

Šparglje v listnatem testu pečemo v klasični pečici na 180° C približno 20 minut oz. tako dolgo, da dobi listnato testo hrustljavo skorjico.

Postrežemo tople ali ohlajene. Nam so ljubši še malce topli. Zelo radi jih namakamo v slastno domačo omako za žar.

Če vam ostane nekaj listnatega testa, lahko na istem pekaču spečete še pica polžke ali sladico na hitro – čokoladne polžke.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor