Krompirjeva enolončnica
Krompirjeva enolončnica se prileže predvsem v hladnejših mesecih, teknila pa nam bo tudi poleti. Njena priprava je preprosta in hitra,
Preberi večKrompirjeva enolončnica se prileže predvsem v hladnejših mesecih, teknila pa nam bo tudi poleti. Njena priprava je preprosta in hitra,
Preberi večMesna štruca s sirom, ki je zaradi posebnega postopka pečenja zelo sočna, rahla, okusna in se lepo reže. Je hitro
Preberi večHrana, ki jo gratiniramo pridobi tisti posebni okus, ki mu pravimo “pika na i”. Gratiniran krompir s piščancem in šampinjoni
Preberi večŽelimo bolj lahko in bolj zdravo kosilo, pri hiši pa imamo strastne mesojedce? Potem najdemo rešitev v zelenjavno mesnih polpetih,
Preberi večPovezovanje okusov med pečenim piščančjim mesom in kremno gobovo omako je božansko. Jed pripravimo hitro in enostavno, navdušila pa bo
Preberi več‘Oh, pa ne spet piščanec za kosilo’, se je zaslišalo iz sobe. Priznam, tudi meni včasih to pusto meso ne
Preberi večOkusna, znana jed iz našega otroštva. Ja, najbolje so to znale skuhati naše mame in babice. A tudi mi ga
Preberi večKipnjenki oziroma kipnjeni knedli so priloga iz kvašenega testa, ki se je tradicionalno pripravljala na Koroškem. Priprava ni zahtevna, postrežejo
Preberi večZa različna praznovanja, družinska kosila, ali pa čisto “kar tako” so mini škotska jajca prava atrakcija na krožniku. Niso prevelika,
Preberi večPreprosta in hitra jed, primerna tako za kosilo kot tudi večerjo. Sploh pozimi in zgodaj spomladi, ko je čas za
Preberi večStročji fižol, ki mu dodamo malo mesa in sveže paprike nam nudi čudovito mineštro, ki je zelo okusna, vitaminsko bogata
Preberi večSegedin iz pečice je odlična jed, sestavljena iz mesa in kislega zelja. Ker se pripravlja v enem loncu, jo štejemo
Preberi večDušeno rdeče zelje s hruško je tradicionalna jed, ki jo največkrat pripravimo v času martinovanja, kot prilogo pečeni goski, lahko
Preberi večKokošja jetrca z zeleno papriko in jajčevcem so jeseni, ko nas narava bogato obdari s svojimi sadovi in se zaradi
Preberi večPuranja zloženka je enostavna mesna priloga, okusna in sočna. Potrebujemo puranji file, pečen pršut, sir in kislo smetano. Preprosto zložimo
Preberi večIz brokolija in cvetače lahko zelo enostavno pripravimo polpete, ki so lahko priloga ali glavna jed obroka, navadno kosila ali
Preberi večLahka jed polnega okusa, ki se enako prileže v toplih ali hladnih dneh. Sama obaro te vrste pripravim nekoliko drugače
Preberi več