Panirani šparglji v slanini iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Panirani šparglji, zaviti v slanino, so odlični kot samostojna jed, ki jo lahko postrežemo s kakšno omako ali zgolj pokapljamo z limono. Prav tako pa so lahko odlična spomladanska predjed ali prigrizek. Pečemo jih v pečici, zato za peko ne potrebujemo nobenega olja ali masti.

Pripomočki za panirane šparglje v slanini iz pečice:

  • krožniki
  • nož
  • vilice
  • deska za rezanje
  • lonec
  • papirnata brisača
  • papir za peko
  • pekač
  • pečica

Sestavine za panirane šparglje v slanini iz pečice

Za 2 osebi:

  • 400 g špargljev
  • 250 g slanine
  • 3 jajca
  • 100 g drobtin
  • 60 g ribanega parmezana
  • 100 g moke
  • sok polovice limone
  • sol

Postopek za panirane šparglje v slanini iz pečice:

V veliko posodo natočimo vodo, jo solimo in vanjo stisnemo polovico limone. Zavremo in damo vanjo očiščene šparglje. Špargljev nič ne režemo na manjše dele. Daljši kot so, bolj zanimivo bo jed izgledala. Odstranimo le morebitne olesenele dele.

V vreli vodi jih blanširamo 1 minuto, vzamemo iz vode in takoj damo v zelo mrzlo vodo. Tako preprečimo nadaljnjo kuhanje špargljev in hkrati ohranimo barvo. Ko so ohlajeni, jih vzamemo iz vode ter popivnamo s papirnato brisačo.

Vzamemo tri krožnike. Na prvi krožnik damo moko, na drugega razžvrkljana jajca, na tretjega pa naredimo zmes iz drobtin in parmezana.

Prvo zavijemo špargelj v tanek listič slanine in ga povaljamo po moki.

Nato ta špargelj povaljamo še v razžvrkljanem jajcu in na koncu v zmesi iz drobtin in parmezana.

Šparglje odlagamo na pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko.

Šparglje pečemo v ventilacijski pečici 20 minut na 170 °C in takoj, še vroče, postrežemo.

Dober tek 😊.

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor