Gratinirana cvetača s šunko v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Lahka zelenjavna jed z malo mesa, ki se kuha in obenem peče v pečici brez vsakršne dodane maščobe. Prav tako pred peko zelenjave ne blanširamo, da v njej ostane čim več vitaminov in mineralov.

Pripomočki za gratinirano cvetačo s šunko v pečici:

  • deska za rezanje
  • nož
  • skleda
  • pekač
  • žlica
  • tehtnica
  • ribežen
  • ventilacijska pečica

Sestavine za gratinirano cvetačo s šunko v pečici:

Za 2 osebi:

  • 150 g prekajenega mesa (šunka, kuhan pršut)
  • 250 g cvetače
  • 100 g pora
  • 50 g listov brokolija (opcijsko, če jih imamo)
  • 100 g sira
  • 1 dl vode

Postopek za gratinirano cvetačo s šunko v pečici:

Najprej na trakce narežemo meso. Očistimo cvetačo ter jo nalomimo na manjše glavice. Por narežemo na tanjše kolobarje in naribamo sir. Nazadnje očistimo še liste brokolija in jih razrežemo na manjše dele.

V pekač na dno naložimo najprej cvetačo in nanjo posujemo por.

Nato dodamo na tanko narezane trakce mesa in posujemo s pestjo ribanega sira.

Če imamo liste brokolija, zelo pašejo na vrhu zapečeni. Zato par listov razrežemo in jih razporedimo po vrhu.

V pekač vlijemo 1 dl vode in vklopimo ventilacijsko pečico. Najprej pečemo (pravzaprav se najprej kuha, ker smo dodali vodo) na 160 °C 25 minut. Nato pa damo še za 5 minut na 190 °C, da se vrhnja plast lepo zapeče.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor