Puranji zrezek s čemažem
Print Friendly, PDF & Email

Meso purana vsebuje malo maščob, veliko vitamina B, beljakovin, železa, cinka in kalija. Uvrščamo ga med zdrava živila, ki so primerna tudi pri raznih dietah, zato bi ga morali na naše jedilnike uvrščati bolj pogosto. Pri tej jedi ostane meso zelo mehko, sočno, saj ga še premažemo s čemaževim pestom in je hitro pripravljeno. Zraven paše kot kombinacija ogromno prilog, tokrat sem izbrala popečene šparglje.

Pripomočki za puranji zrezek s čemažem:

  • krožnik
  • nož
  • žlica
  • tehtnica
  • deska za rezanje
  • pekač
  • ventilacijska pečica
  • hladilnik

Sestavine za puranji zrezek s čemažem

 Za 2 osebi:

Postopek za puranji zrezek s čemažem

Meso operemo, posušimo in natremo z domačo mešanico začimb, poprom ter ga pustimo marinirati v hladilniku vsaj 1 uro, da se prepoji z okusi začimb.

Zrezke na žlici olja zelo na hitro popečemo v vroči ponvi. Največ 1 minuto na vsaki strani, a pazimo, da je ponev res vroča, tako da zrezek od zunaj zakrkne, znotraj ostane sočen.

Na meso z žlico razmažemo čemaž v olju in na to položimo pršut. Nič ni narobe, če dodamo malo več olja in le-to steče iz zrezka v pekač. To nam bo pomagalo, da se bo zrezek tudi iz spodnje strani lepše zapekel.

Posujemo z ribanim parmezanom. V vnaprej ogreti ventilacijski pečici pečemo 25 minut na 160 °C.

Postrežemo z raznovrstno popečeno zelenjavo, rižem ali z različnimi krompirjevimi jedmi. Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor