Polnjene bučke s piščancem in zelenjavo
Print Friendly, PDF & Email

Če imate radi bučke z dosti zelenjave in nekaj piščančjega mesa, potem bo tale recept ravno pravi za vas. Polnjene bučke s piščancem in zelenjavo so zelo okusna jed, ki jo lahko pripravljamo skozi celo sezono, priprava pa ni zapletena.

Pripomočki za polnjene bučke s piščancem in zelenjavo:

  • nož
  • žlica
  • deska za rezanje
  • pekač
  • papir za peko
  • ventilacijska pečica

Sestavine za polnjene bučke s piščancem in zelenjavo

Za 2 osebi:

  • 300 g piščančjega mesa
  • 150 g korenčka
  • 3 srednje velike okrogle bučke cukete (cca. 700 g)
  • 150 g pora ali čebule
  • 50 g ribanega sira
  • začimbna mešanica s soljo
  • poper
  • žlička zeliščnega masla (navadnega)
  • žlica olivnega olja

Priprava polnjenih bučk s piščancem in zelenjavo

Piščančje meso (vzamemo lahko poljubni del piščančjega mesa) narežemo na zelo majhne koščke in na hitro popečemo na olju; 3 do 4 minute, toliko, da meso zakrkne. Pripravimo si zelenjavo: korenček, por in česen.

Medtem, ko se piščančje meso peče, zelenjavo narežemo na majhne koščke. Jo dodamo mesu in vse skupaj pražimo 5 minut, nato odstavimo s štedilnika.

Bučke operemo, prerežemo na pol in jih izdolbemo tako, da dobimo ‘košarice’. Izdolbena semena zavržemo (ali uporabimo kako drugače), bučno meso, ki ga postrgamo iz bučke, pa dodamo masi iz mesa in zelenjave.

Zgornje robove izdolbenih bučk premažemo z zeliščnim ali navadnim maslom, to pa zato, da se med peko ne izsušijo.

Bučke zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko. V ohlajeno maso dodamo jajce, zmešamo in napolnimo bučke do roba.

Posujemo z naribanim sirom in damo v ventilacijsko pečico za 30 min na 170 °C.

Postrežemo z raznimi prilogami, kot so riž in krompir ali samo z veliko porcijo sezonske solate. Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor