Enostavna krompirjeva musaka
Print Friendly, PDF & Email

Enostavna krompirjeva musaka je odlična jed s krompirjem, mletim mesom in po želji tudi z dodano zelenjavo, ki jo bomo pripravili hitro, jedci pa ponavadi skoraj poližejo krožnike. Ta enostavna priprava s stisnjenim krompirjem nam bo prihranila kar nekaj dragocenega časa.

Pripomočki za enostavno krompirjevo musako:

  • deska za rezanje
  • nož
  • žlica
  • posoda za jajčno omako
  • posoda za kuhanje krompirja
  • stiskalo za krompir
  • ribežen
  • ventilacijska pečica
  • pekač velikosti 20 x 32 cm

Sestavine za enostavno krompirjevo musako:

Za 2 osebi:

  • 300 g mletega mesa
  • 300 g krompirja
  • 1 čebula (100 g)
  • 2 stroka česna (5 g)
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • 50 g listov ohrovta (opcijsko, če jih imamo)
  • 60 g sira
  • poper po okusu
  • sol po okusu
  • ščepec sušene bazilike
  • po želji 1 žlička sušenega česna oz. česna v prahu
  • 50 g naribanega parmezana za posip

Za preliv:

Postopek za enostavno krompirjevo musako:

Krompir operemo in ga damo kuhati. Medtem ko se krompir kuha, pripravimo mesno omako tako, da najprej prepražimo na drobno narezano čebulo. Dodamo nasekljan česen in mleto meso.

Pražimo, dokler voda ne povre. Nato dodamo paradižnikovo mezgo, sol, poper, baziliko ter kuhamo nadaljnjih 10 minut. Odstavimo s kuhalne površine in pustimo, da se malo ohladi.

Krompir olupimo in ga s stiskalom za krompir samo pritisnemo ob dno, da se splošči. Tako je podlaga za enostavno musako pripravljena. Po želji čez posujemo žličko česna v prahu.

Nanjo naložimo plast mesa, na to pa plast ohrovtovih listov – lahko pa katero koli drugo zelenjavo: bučke, narezane na rezine, cvetačo, brokoli, itd.

Pripravimo jajčni preliv tako, da v sladko smetano dodamo jajce, zalijemo z 1 dl vode in dodamo domačo začimbno mešanico.

Posujemo z ribanim parmezanom, prelijemo z jajčno mešanico in postavimo v pečico za 30 minut na 170 °C.

Enostavna krompirjeva musaka je pripravljena.

Dober tek. 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor