Gratinirane polnjene palačinke z gobami in piščancem
Print Friendly, PDF & Email

Gratinirane polnjene palačinke z gobami in piščancem so odlično in nasitno kosilo. Zraven ne potrebujemo ničesar drugega, kot veliko porcijo sezonske solate.

Pripomočki za gratinirane polnjene palačinke z gobami in piščancem:

  • pečica

Sestavine za gratinirane polnjene palačinke z gobami in piščancem

Za 2 osebi, 4 palačinke.

Palačinke:

  • 125 g pirine polnovredne moke
  • 1 L jajce (ali 2 manjša)
  • 2,5 dl mleka
  • 1/2 vanilin sladkor
  • 1/8 žličke soli
  • 1/2 žlice olja za mazanje ponve

Nadev:

  • 200 g gob (poljubnih)
  • 200 g piščančjega mesa
  • 1 čebula (100 g)
  • 2 stroka česna
  • 1/2 žličke bazilike
  • sol
  • poper
  • 1 žlica olja
  • 100 g sira

Preliv:

  • 1 jajce
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol
  • curry začimba

Postopek za gratinirane polnjene palačinke z gobami in piščancem

Najprej spečemo palačinke, zato v posodo ubijemo jajce, dodamo mleko in razžvrkljamo. Dodamo sol in vaniljev sladkor in nato med mešanjem dodamo moko. Segrejemo ponev in vanjo vlivamo maso za pirine palačinke, ki jih enakomerno spečemo z obeh strani. Za podrobnejši recept in opis postopka si oglejte recept: Pirine polnovredne palačinke.

Ideja

Delo si lahko tudi olajšate in si pomagate tako, da kadar pečete palačinke, jih spečete več in si jih shranite ter naslednji dan uporabite za to jed.  V kolikor ne želite pirinih polnovrednih palačink, lahko spečete palačinke po vašem najljubšem receptu.

Pečene palačinke odlagamo na krožnik, kjer bodo počakale na naslednjo fazo.

Sedaj pripravimo gobovo piščančji nadev tako, da najprej sesekljamo čebulo in česen, gobe nočistimo in narežemo ter vse skupaj na žlici olja prepražimo. Jaz sem vzela jurčke iz skrinje, zato je videz gobe temnejši. Nato dodamo še drobno narezano piščančje meso.

Dodamo začimbe: baziliko, sol, poper in pražimo še toliko časa, da tekočina od gob in piščanca povre.

Medtem pripravimo še preliv za po polnjenih palačinkah iz jajca, kisle smetane, soli in curry začimbe. Curry začimbo dodamo po okusu. Lahko pa jo tudi čisto izpustimo, če je ne maramo.

Na polovico palačinke sedaj nadevamo nadev iz piščanca in gob.

Palačinko preložimo na polovico in nato še enkrat na polovico.

Tako nadevamo vse 4 palačinke in jih zložimo v posodo, v kateri jih bomo gratinirali. Posodo pred tem namažemo z oljem, da se palačinke med peko ne bodo prijele na njo.

Prelijemo s prelivom ter posujemo z ribanim sirom po vašem okusu. Jaz sem tokrat posula z ribano mocarelo.

Pečemo 25 minut v klasični pečici na 180 °C. Ko so gratinirane polnjene palačinke z gobami in piščancem pečene, jih pustimo 5 do 10 minut počivati na sobni temperaturi, preden jih postrežemo. Tako se bodo okusi še bolj povezali ter lepše jih bomo lahko ločili in servirali.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor