Piščančji kari s kokosovim mlekom
Print Friendly, PDF & Email

Piščančji kari s kokosovim mlekom je gosta, kremasta jed in odličen dodatek k rižu ali kuskusu. Jaz sem kari pripravila s piščančjimi bedri brez kosti. Kokosova maščoba in mleko dodata končni okus in se ju, poleg karijeve mešanice začimb, lepo okuša.  Sicer pa z besedo kari označujemo jedi pripravljene na omako, ki lahko vsebujejo perutnino, ribo ali meso. Lahko so mesne ali z dodatkom zelenjave.  V karijevem prašku so glavne začimbe koriander, kurkuma in kumina. Sicer pa je nabor začimb precej širši.

Pripomočki za pripravo piščančjega karija s kokosovim mlekom

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo piščančjega karija s kokosovim mlekom

za 4 osebe

  • 150 g korenja
  • 200 g pora
  • 200 g rdeče paprike
  • 2 mali žlici mešanice začimb za kari
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 900 g piščančjih beder brez kosti
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • 30 g paradižnikovega koncentrata
  • 4 dl kokosovega mleka
  •  1 velika žlica limoninega soka
  • 1 velika, zvrhana žlica grškega jogurta

Priprava piščančjega karija s kokosovim mlekom

Koren, por, rdečo papriko operemo in vse troje drobno nakockamo. Na kuhalno ploščo pristavimo primerno kozico, v kateri bomo pripravljali kari. Kozico segrejemo in vanjo položimo 2 žlici kokosove maščobe. Takoj zatem, ko se maščoba razpusti, dodamo še dve žlički mešanice začimb za kari. Pražimo le 10-20 sekund, da začimbe oddajo vonj.

Nato dodamo nakockano zelenjavo in na zmerni temperaturi pražimo 15 minut. Na koncu praženja dodamo še paradižnikov koncentrat.

Medtem pripravimo meso za piščančji kari s kokosovim mlekom. Bedra očistimo morebitne odvečne maščobe in narežemo na kocke ter posolimo. Na kuhalno ploščo pristavimo ponev z dvema žlicama oljčnega olja. Ko se olje segreje, dodamo meso in pražimo 5-6 minut.

Ko je prepraženo, ga dodamo k zelenjavi in dobro premešamo.

Dodamo kokosovo mleko in na zmernem ognju kuhamo 15 minut. Po tem času dodamo še žlico limoninega soka in veliko žlico grškega jogurta. Premešamo, na kuhalni plošči kuhamo še minutko, toliko da se okusi premešajo med seboj in piščančji kari s kokosovim mlekom je pripravljen. Če želimo, da bo kari malce bolj pekoč, lahko dodamo še čili. Zraven se dobro poda bel riž. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast j tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor