Mesni polpeti polnjeni s sirom
Odlični, sočni mesni polpeti malo drugače. Polnjeni s sirom in v obliki srca, za naše najdražje. Pečeni v pečici, da se izognemo večji uporabi olja ter ohranimo želeno obliko srca.
Pripomočki za mesne polpete polnjene s sirom:
- papir za peko
- pečica
Sestavine za mesne polpete polnjene s sirom:
Za 2 osebi:
- 300 g mletega mesa, poljubnega
- 150 g sira
- 1 čebula (100 g)
- 3 stroki česna
- 1 jajce
- 1/2 žličke paprike v prahu
- 1 vejica peteršilja
- poper
- sol
- domača začimbna mešanica (vegeta)
- krušne drobtine za zgostitev mase
- 1 žlica olja
Postopek za mesne polpete polnjene s sirom:
Pripravimo sestavine na sobno temperaturo. Mleto meso damo v posodo, kjer bomo delali maso za polpete. Potrebujemo se čebulo, česen in jajce.
Čebulo in česen na drobno narežemo ter popražimo na žlici olja. Nato ohladimo na sobno temperaturo.
V posodo k mletemu mesu stremo jajce, dodamo ohlajeno popraženo čebulo s česnom ter začimbe. Vse dobro premešamo. Šele sedaj dodamo drobtine, kolikor je potrebno, da dobimo kompaktno mesno maso.
Pekač obložimo s papirjem za peko. Pripravimo si kovinske modelčke v obliki srca, ki so primerni za peko v pečici in jih razporedimo po pekaču. Narežemo sir na rezine debeline približno 0,5 cm.
Z žlico v modelčke najprej nadevamo mesno maso. Približno 1 cm debeline. Na sredino razporedimo koščke sira jih malce potisnemo v notranjost ter do vrha modelčkov zopet napolnimo mesno maso.
V naprej ogreti klasični pečici na 180 °C polpete pečemo 25 do 30 minut. Takoj vroče damo iz modelčkov in postrežemo z željeno prilogo. Jaz sem naredila kar popečeno zelenjavo brez dodanega olja.
Dober tek 😊