Mesni polpeti polnjeni s sirom
Print Friendly, PDF & Email

Odlični, sočni mesni polpeti malo drugače. Polnjeni s sirom in v obliki srca, za naše najdražje. Pečeni v pečici, da se izognemo večji uporabi olja ter ohranimo želeno obliko srca.

Pripomočki za mesne polpete polnjene s sirom:

  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za mesne polpete polnjene s sirom:

Za 2 osebi:

  • 300 g mletega mesa, poljubnega
  • 150 g sira
  • 1 čebula (100 g)
  • 3 stroki česna
  • 1 jajce
  • 1/2 žličke paprike v prahu
  • 1 vejica peteršilja
  • poper
  • sol
  • domača začimbna mešanica (vegeta)
  • krušne drobtine za zgostitev mase
  • 1 žlica olja

Postopek za mesne polpete polnjene s sirom:

Pripravimo sestavine na sobno temperaturo. Mleto meso damo v posodo, kjer bomo delali maso za polpete. Potrebujemo se čebulo, česen in jajce.

Čebulo in česen na drobno narežemo ter popražimo na žlici olja. Nato ohladimo na sobno temperaturo.

V posodo k mletemu mesu stremo jajce, dodamo ohlajeno popraženo čebulo s česnom ter začimbe. Vse dobro premešamo. Šele sedaj dodamo drobtine, kolikor je potrebno, da dobimo kompaktno mesno maso.

Pekač obložimo s papirjem za peko. Pripravimo si kovinske modelčke v obliki srca, ki so primerni za peko v pečici in jih razporedimo po pekaču. Narežemo sir na rezine debeline približno 0,5 cm.

Z žlico v modelčke najprej nadevamo mesno maso. Približno 1 cm debeline. Na sredino razporedimo koščke sira jih malce potisnemo v notranjost ter do vrha modelčkov zopet napolnimo mesno maso.

V naprej ogreti klasični pečici na 180 °C polpete pečemo 25 do 30 minut. Takoj vroče damo iz modelčkov in postrežemo z željeno prilogo. Jaz sem naredila kar popečeno zelenjavo brez dodanega olja.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor