Puranji trakci v česnovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Puranji trakci v česnovi omaki so odlično in dokaj hitro pripravljeno kosilo. Slastni in rahlo zapečen puranji trakci v česnovi omaki so dobra izbira za vse, ki imajo radi jedi z okusom česna. Puranje trakce v česnovi omaki lahko pripravimo s testeninami, rižem, krompirjem ali pa izberemo kakšno drugo prilogo. Po tem receptu bomo pripravili puranje trakce v česnovi omaki za 5-do 6 oseb.

Pripomočki za puranje trakce v česnovi omaki:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za puranje trakce v česnovi omaki

Za 5-6 oseb:

  • 300 g čebule
  • 700 g puranjih prsi
  • sol in poper po okusu
  • 3 jušne žlice bele gladke moke tip 500
  • 1 jušna žlica mlete rdeče paprike
  • 8 do 10 strokov česna
  • 1 goveja jušna kocka (še bolje: domača jušna osnova)
  • 1 žlica začimbne mešanice
  • 50 g masla
  • 2 lovorova lista (ni obvezne sestavina)
  • 8 dl vode

Kako pripravimo puranje trakce v česnovi omaki

Najprej vzamemo puranje prsi in jih narežemo na podolgovate trakove. Narezani trakci naj bodo približno 10 cm dolgi in okoli 2 cm široki. Bistvo je da, so trakci približno enake velikosti. Narezane puranje trakce nekoliko posolimo, popopramo nato premešamo in pustimo v pokriti posodi. Med tem časom na drobno narežemo čebulo in jo na raztopljenem maslu v voku ali globlji ponvi pražimo.

Ko je čebula do polovice prepražena, ji dodamo narezane puranje trakce in premešamo ter na hitro popražimo, nato pa vse skupaj, v pokriti posodi kuhamo še približno 10 minut, na srednje močnem ognju in vmes večkrat premešamo.

Po poteku tega časa dodamo eno jušno kocko (priporočam domačo jušno osnovo), ki jo vmešamo, takoj zatem pa dodamo še 3 žlice moke in eno žlico mlete rdeče paprike.

Ponovno dobro premešamo, da se vse sestavine lepo združijo. Sedaj čim bolj drobno nasekljamo 8 do 10 strokov česna in ga dodamo sestavinam, ki so že v voku in premešamo in pustimo eno minuto, da se razvije aroma česna.  Česna lahko dodamo več ali manj, odvisno od tega, kako močan okus česna si želimo.

Ponovno premešamo in vlijemo 8 dl vode. Vok pokrijemo s pokrovko in počakamo, da vsebina v voku zavre in, ko zavre, dodamo še žlico začimbne mešanice in po želji še 2 lovorova lista. Kuhamo okoli 5 do 7 minut in med tem časom večkrat premešamo.

Puranji trakci v česnovi omaki so pripravljeni. Postrežemo jih lahko ob prilogi po lastni izbiri. V kolikor nimate veliko časa, nič za to, tudi kruh je zelo dobra priloga ob tej omaki.

Dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor