Testenine s čičeriko
Zelo radi imamo pašto fižol in običajno jo naredim takrat, ko mi zmanjka idej za kosilo. Ker pa pri nas obožujemo tudi čičeriko, sem se odločila, da za spremembo naredimo testenine s čičeriko. Nam so bile res všeč. Čičeriko lahko skuhate že vnaprej, ali pa uporabite že kuhano, iz pločevinke. Več o kuhanju čičerike si lahko preberete v receptu za odličen čičerikin namaz. Namesto kupljenih testenin, pa obrok lahko še dodatno obogatite tako, da uporabite domače.
Poizkusite tokrat malo drugačne testenine, s čičeriko, ki je polna beljakovin. Obrok je primeren za vse, za tiste, ki ne uživate mesa ali pa tiste, ki ste si zaželeli okusen, brezmesen obrok.
Pripomočki za testenine s čičeriko:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za testenine s čičeriko
Za 3 – 4 osebe:
- 250 g čičerike iz pločevinke
- 200 g testenin
- ena manjša čebula (50 g)
- 1 strok česna
- kokosovo olje za peko (ali poljubna maščoba)
- 500 ml vode
- 200 ml pasiranga paradižnika oz. paradižnikove mezge
- 1 vejica rožmarina
- 1/2 žličke začimb kot sta bazilika in majaron (ali po okusu)
- sol po okusu
- 1/2 žličke rdeče mlete paprike
Kako naredim testenine s čičeriko
Najprej olupim česen in čebulo ter ju sesekljam. V posodo dam kokosovo olje in, ko se segreje, na njem prepražim česen in čebulo.
V posodo stresem testenine ter dolijem vodo in paradižnikovo mezgo. Dodam še sol ter še ostale začimbe in pustim, da se kuha toliko časa, kot se kuhajo testenine (glej navodilo proizvajalca; moje so se kuhale 10 minut). Med kuhanjem testenine na vsake toliko malo premešam.
Če imate občutek, da je premalo vode, jo lahko še malo dolijete. Po 10 minutah, dodam že kuhano čičeriko, ki jo pred tem odcedim in pustim še par minut, da se vse skupaj še malo premeša in poveže med seboj.
Testenine s čičeriko so pripravljene.
Dober tek!
Testnine s čičeriko lahko ponudite z različnimi solatami. Meni je zelo všeč solata iz stročjega fižola.