Tortilje s smetanovim nadevom s tunino
Print Friendly, PDF & Email

Tortilje lahko napolnimo z različnimi nadevi. Lahko so zelenjavni, mesni, ribji … Sama nisem ljubiteljica zelenjave, zato najraje pripravim tortilje s smetanovim nadevom, v katerem kraljuje tunina. Za še dodatni pridih Mehike, pa sem dodala malo koruze.

Tortilje s smetanovim nadevom s tunino – pripomočki:

  • primerno velik pekač (lahko pekač, ki pride s pečico)

Tortilje s smetanovim nadevom s tunino – sestavine

Za 8 tortilj:

  • 8 tortilj (lahko so tudi polnozrnate)
  • 1 manjša čebula
  • 140 g tunine v oljčnem olju (neto tunine v konzervi)
  • 100 g koruze iz konzerve
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 150 g sira
  • čili v prahu (po želji)

Tortilje s smetanovim nadevom s tunino – postopek:

Čebulo olupimo in nasekljamo na manjše kocke. Konzervo tunine odpremo in odcedimo odvečno tekočino, nekaj kapljic maščobe pa kanemo v vročo kozico ali ponev. Na maščobi prepražimo čebulo.

Dodamo še tunino in koruzo, ki smo jo pred tem splaknili pod tekočo vodo.

Prilijemo smetano za kuhanje in segrevamo do vrenja.

Dodamo še narezan ali nariban sir (približno 50 g). Ostanek sira bomo dodali med nadevanjem tortilj. Omake nisem solila, saj sta slana že sir in tunina. Po okusu pa začinimo s čilijem v prahu, po želji lahko tudi s poprom ali drugimi začimbami. Ko se vse sestavine povežejo, omako odstavimo s štedilnika.

Pekač obložimo s papirjem za peko. Večjo ponev (kot najpriročnejša se je izkazala ponev za palačinke) ogrejemo, nato pa nanjo položimo tortiljo. Topla tortilja bo mehkejša in jo bo lažje zvijati.

Na vsaki strani jo pogrevamo le nekaj sekund, nato jo predenemo na desko ali krožnik in nadevamo z nadevom. 1/8 nadeva naložimo na spodnji del tortilje. Posujemo z malo naribanega sira. Levi in desni del tortilje prepognemo navznoter, nato pa tortiljo zvijemo in jo položimo na pekač.

Nato segrejemo naslednjo tortiljo in postopek ponovimo. Pred pečenjem posujemo tortilje še z malo naribanega sira.

Tako pripravljene tortilje položimo v pečico, ogreto na 180°C in pečemo približno 10 minut, oziroma toliko časa, da se sir na vrhu stopi.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor