Testenine z brokolijevo kremo
Print Friendly, PDF & Email

Testenine z brokolijevo kremo lahko pripravimo iz svežega ali zamrznjenega brokolija. Brokoli vsebuje veliko vitaminov A, B6, C in K, prehranskih vlaknin, folne kisline, kalija, selena, mangana in fosforja. Če ga veliko uživamo, imamo lepšo kožo, boljšo prebavo, bolj zdrave kosti. Z njegovo pomočjo se izognemo številnim očesnim boleznim ter izboljšamo krvno sliko, saj vsebuje veliko železa.

Testenine z brokolijevo kremo – pripomočki

  • blender

Testenine z brokolijevo kremo – sestavine:

Sestavine so za 2-3 osebe.

  • 300 g brokolija
  • 2 žlici olivnega olja
  • pol žličke mletega česna
  • ščepec soli (po potrebi)
  • 200 – 250 g poljubnih testenin
  • nariban parmezan (posip)

Testenine z brokolijevo kremo – postopek

Brokoli najprej skuhamo, da se malce omehča. Uporabimo lahko svežega ali zamrznjenega iz skrinje. Da bi ohranili čimveč zdravilnih lastnosti, ki jih ima brokoli, priporočam, da ga omehčamo kar nad vodno paro. Postopek, kako kuhamo zelenjavo nad vodno paro, najdete tukaj.

Medtem ko čakamo, da se brokoli omehča, pripravimo ponev, kjer bomo segreli 2 žlici olivnega olja ter dodali pol žličke mletega česna.

Omehčan in malce ohlajen brokoli stresemo v blender in ga zmiksamo. Za lažje miksanje lahko dodamo pol deci vode.

V slanem kropu skuhamo poljubne testenine (peresnike, špagete, svedre itd.). Najbolje je, da upoštevamo navodila na embalaži.

Spasirano brokolijevo kremo na kratko (2-3 minute) prepražimo na vročem olju, skupaj z mletim česnom. Solimo po okusu.

Ko so testenine kuhane, jih odcedimo, na hitro speremo pod tekočo vodo in odcejene stresemo v ponev na brokolijevo kremo. Premešamo, da se brokoli lepo oprime testenin.

Testenine serviramo v globokem krožniku, da čimdlje ostanejo tople. Če želimo, jih lahko potrosimo z ribanim parmezanom. Za dekoracijo in aromo pa lahko dodamo še vejico sveže bazilike.

Dober tek!

Ljubitelji testenin, poskusite tudi:

Še nekaj idej za slastne omake za testenine:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor