Popečen avokado v panceti
Print Friendly, PDF & Email

Za avokado vemo, da je zelo zdravo živilo in bi ga morali uživati bolj pogosto. A kaj, ko dosti ljudem ni všeč okus, struktura, vonj, itd. V tem primeru je odlična ideja popečen avokado, zavit v panceto, slanino ali pršut.

Pripomočki za popečen avokado v panceti

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za popečen avokado v panceti

Za 2 osebi:

  • 2 avokada srednje velikosti
  • 150 g pancete ali katere druge mesnine
  • 1/3 limone
  • česen v prahu
  • poper
  • sol

Postopek za popečen avokado v panceti

Na sobno temperaturo si pripravimo mesnino, ki jo bomo uporabili, avokado, limono ter začimbe.

Avokado najprej podolžno razpolovimo, na tanko olupimo in pokapljamo s sokom limone, da avokadovo meso ne oksidira.

Nato avokado razrežemo na poljubno velike dele, koščke popramo, posujemo s česnom v prahu ter solimo, če je to potrebno. Če uporabimo mesnino, ki je že slana, avokada ne solimo več.

Koščke nato zavijemo v mesnino, ki smo jo izbrali. Jaz sem imela panceto ter kuhano slanino. Oboje se k avokadu krasno poda.

Na srednji temperaturi popečemo koščke iz obeh strani. Približno 2 do 3 minute potrebujejo pečenja na vsaki strani. Ko je mesnina okoli njih lepo zapečena, jih serviramo na krožnik in ponudimo kot LCHF zajtrk, prigrizek čez dan, ali tudi kot del kosila zraven solate.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor