Piščančja krilca po jesensko na hitro
Tudi ko sem sama doma, si pripravim kosilo, saj preveč rada jem, da bi izpustila takšen užitek. Takrat običajno poskusim kaj novega, dam si kreativnega duška, eksperimentiram. Porabim sestavine, ki so mi na voljo in jih največkrat ni dovolj, da bi z njimi nahranil kaj več ljudi. A tudi te sestavine se lahko porabijo za kakšno novo in okusno jed.
Od prejšnjega dne mi je ostalo nekaj buče, v hladilniku sem našla še eno papriko, na kuhinjskem pultu pa so ostali še domači feferoni. Sicer sveže sestavine bi lahko kaj hitro klavrno končale brez ekonomičnosti in spoštljivega odnosa.
Piščančja krilca po jesensko zaradi dodatka rdeče paprike in buče pustijo tisti čudovit sladek okus in zlepljene ustnice. Sočne, sladke in čudovito mehke niso samo senzorični užitek ampak tudi balzam za telo. Kaj vam želim povedati? Fotografije zagotovo niso profesionalne, a obrok pripravljen iz sestavin, ki jih je bilo nujno porabiti je bil zagotovo v tej kategoriji. Smelost in uporaba začimb v kuhinji sta mati novih, čudovitih okusov.
Piščančja krilca po jesensko na hitro – pripomočki:
- deska
- nož za čiščenje zelenjave
- nož za rezanje in sekljanje
- vok s pokrovko ali ponev
- posoda za odlaganje v pečico (ali pekač)
Piščančja krilca po jesensko na hitro – sestavine:
- 300 g piščančjih krilc (4 krilca)
- 100 g hokaido buče
- 100 g rdeče rogate paprike (1 paprika)
- 4 sladki feferoni
- 5 češnjevih paradižnikov
- 2 jušni žlici sezamovega olja
- groba morska sol po okusu
- 2 do 3 vejice svežega origana
- vejica svežega timijana
- 3 sveži žajbljevi listi
- 1 dl vode
- šopek peteršilja
- 2 zrna česna
- 2 jušni žlici oljčnega olja
Priloga:
- 0,5 dl dolgozrnatega paraboeld riža
- 1 sveži list žajblja
- solata iz svežih kumaric
Količina sestavin je primerna za eno osebo. Čas priprave 35 do 40 minut.
Piščančja krilca po jesensko na hitro – postopek priprave:
Očiščeno in na poljubno velike kose narezano zelenjavo, piščančja krilca in sveže začimbe položite v vok posodo. Posolite, prilijte sezamovo olje in vodo ter dobro premešajte. Vok pokrijte in na tihem ognju dušite 15 do 20 minut. V drugi posodi pristavite vodo za kuhanje riža ter očistite in narežite kumare za solato.
Po 15 minutah poberite zelenjavo iz voka in jo položite v ogreto posodo, ki jo do serviranja hranite v ogreti pečici.
Piščančja krilca še nekoliko zapecite in položite k zelenjavi.
V vok stresite kuhan riž in ga pomešajte z omako, ki je ostala od peke. Riž dodajte k ostalim sestavinam prelijte z oljčnim oljem in preko posipajte sveže nasekljan česen in peteršilj. Servirajte v ogreti posodi ki ste jo uporabili za ohranjanje temperature med pripravo jedi.