Panirane polnjene rdeče paprike
Kadar je sezona paprike, lahko iz njih delamo ogromno odličnih jedi, shranjujemo za ozimnico, itd. Pri nas obožujemo te rdeče, mesnate paprike, ki jim pravimo tudi “špic ali makedonska” paprika. Tako vam bom tokrat zaupala recept za v pečici panirane polnjene rdeče paprike.
Pripomočki za panirane polnjene rdeče paprike:
- papir za peko
- pečica
Sestavine za panirane polnjene rdeče paprike:
Za 2 osebi:
- 4 velike rdeče paprike
- 200 g kuhanega pršuta ali katere druge mesnine
- 150 g sira
- 2 jajci
- 150 g moke
- 150 g krušnih drobtin
- sol
- poper
- 1 žlica olivnega olja
Postopek za panirane polnjene rdeče paprike:
Prvo paprike dobro operemo, osušimo in izdolbemo semen, kot za klasične polnjene paprike.
Nato paprike naložimo na papir za peko in damo vse skupaj na pekač. Na hitro jih popečemo v pečici, najbolje na “gril” opciji pri 190 °C. Trajalo bo nekje 8 do 10 minut, da bodo na eni strani dobile zapečeno povrhnjico. Takrat jih obrnemo in še na drugi strani enako zapečemo.
Sedaj popečene paprike ohladimo na sobno temperaturo in jim odstranimo to pečeno povrhnjico.
V notranjost vsake paprike damo po 2 rezini kuhanega pršuta ali katere druge mesnine po vašem okusu. Nato pa še sir. Uporabite lahko narezan sir na lističe ali pa sir naribate. Meni je delo lažje in enostavnejše z naribanim sirom.
Za paniranje na enem krožniku ali posodici razžvrkljamo jajca, ki jih popramo in solimo. V drugo damo moko in v tretjo krušne drobtine. Polnjene, olupljene paprike sedaj spaniramo tako, da jih najprej povaljamo v moki, nato po jajcih in nazadnje drobtinah.
Odlagamo jih na s papirjem za peko obložen pekač, premažemo ali pokapljamo s par kapljicami olivnega olja in pečemo 20 do 25 minut v klasični na 170 °C.
Panirane polnjene rdeče paprike postrežemo takoj vroče, lahko s kakšno krompirjevo prilogo ali kar z veliko porcijo sezonske solate.
Dober tek 😊