Stročji fižol s krompirjem gratiniran v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Stročji fižol s krompirjem gratiniran v pečici je odlična sezonska jed, katero lahko imamo za samostojni obrok ali kot prilogo k ostalim glavnim jedem. Njeni glavni sestavini sta stročji fižol in krompir, piko na “i” pa doda pečenje oziroma gratiniranje v pečici.

Stročji fižol s krompirjem gratniran v pečici

Pripomočki za stročji fižol s krompirjem gratiniran v pečici

  • pečica
  • posoda primerna za peko v pečici

Sestavine za stročji fižol s krompirjem gratiniran v pečici

Za 3 osebe

  • 300 g stročjega fižola
  • 200 g krompirja
  • 200 ml kisle smetane
  • 1 jajce
  • 100 g sira (poljubnega)
  • 1/2 žličke paprike v prahu
  • sol
  • poper

Postopek za stročji fižol s krompirjem gratiniran v pečici:

Stročji fižol operemo, očistimo in narežemo na poljubno dolge koščke. Krompir prav tako olupimo in ga narežemo na približno 1 cm velike koščke. Oboje skupaj damo kuhati v osoljeno vodo in pustimo, da vre 15 minut. Torej, da se oboje samo delno zmehča.

Stročji fižol s krompirjem gratniran v pečici

Po 15 minutah vretja stročji fižol s krompirjem odcedimo in presujemo v posodo, ki je primerna za peko v pečici. Sedaj pripravimo preliv iz kisle smetane, ki ji dodamo 1 razžvrkljano jajce, polovico sira (50 g), mleto rdečo papriko, popramo in solimo.

Stročji fižol s krompirjem gratniran v pečici

Preliv polijemo preko stročjega fižola s krompirjem in vse premešamo.

Stročji fižol s krompirjem gratniran v pečici

Po vrhu potrosimo preostalo polovico sira ter pečemo v naprej ogreti klasični pečici na 180 °C, 25 do 30 minut.

Stročji fižol s krompirjem gratniran v pečici

Stročji fižol s krompirjem gratiniran v pečici, po pečenju pustimo počivati na sobni temperaturi 5 minut, nato jed postrežemo lahko kot glavno jed ali prilogo k ostalim glavnim jedem.

Stročji fižol s krompirjem gratniran v pečici

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor