Enostavne kapesante v ponvi
Obožujem kapesante, oziroma jakobove pokrovače, če smo natančni. Na splošno je morska hrana moja najljubša vrsta jedi in zamislite si moje veselje, ko mi je tast na vrata prinesel celo vrečo tako svežih kapesant, da so še migale. V sekundi sem se začela sliniti in razmišljati, kako jih bom pripravila. Recept za enostavne kapesante v ponvi je popolnoma ne-zakompliciran, poleg tega pa školjke zares ohranijo svoj pristen okus.
Enostavne kapesante v ponvi – pripomočki:
- ni posebnih pripomočkov
Enostavne kapesante v ponvi – sestavine:
- 10 kapesant
- žlica olivnega olja
- ščepec soli
- ščepec popra
- pest sesekljanega svežega peteršilja
Če imate kapesante za predjed, računajte 2-3 na jedca, če pa si jih privoščite kot glavno jed pa 5-6.
Enostavne kapesante v ponvi – priprava:
Sama sem se lotila tudi čiščenja kapesant, lahko pa kupite že pripravljene.
Školjke osušite s papirnato brisačko. Rahlo jih posolite in popoprajte.
Ponev najprej dobro segrejte in nato vanjo nakapajte nekaj olivnega olja.
Ko je olje res dobro segreto, zmanjšajte ogenj in v ponev začnite polagati kapesante. Zlagajte jih v smeri urinega kazalca.
Pecite jih dobro minuto in pol na prvi strani. Pazite, da jih ne prepečete. Obračati jih začnite pri školjki, ki ste jo prvo dali v ponev.
Ko vse kapesante obrnete, jih pecite še 45 sekund na tej strani.
Položite jih na krožnik in posujte s peteršiljem. Lahko jih tudi malo pokapate z limono.
Enostavne kapesante v ponvi so res preproste za speči, okus pa je božanski, saj se kar topijo v ustih. Kot prilogo lahko dodate navadni osočnik ali pa sploh ničesar, da boste zares uživali v pristnih okusih morja.