Paprike po mehiško – pečene v pečici
Polnjene polovičke paprik po mehiško – s piščančjim mesom, veliko zelenjave in začimbami. Pečene v pečici. Odlično, nizkokalorično kosilo, ki se ga razveseli praktično vsak jedec.
Pripomočki za paprike po mehiško – pečene v pečici:
- pečica
- papir za peko
Sestavine za paprike po mehiško – pečene v pečici:
- 3 večje ali 6 manjših paprik za polnjenje
- 500 g piščančjega mesa
- 200 g paprike (raznobarvne)
- 100 g čebule
- 4 stroki česna
- 150 g koruze
- 200 g rdečega fižola
- 100 g korenčka
- 1,5 dl paradižnikove mezge
- 100 g sira (poljubnega)
- 1/2 žličke paprike v prahu
- 1 čili ali ščepec kajenskega popra (opcijsko)
- sol
- poper
- kumina
- origano
- bazilika
- 1 žlica olja
Postopek za paprike po mehiško – pečene v pečici:
Pripravino in natehtamo vse sestavine.
Čebulo, česen in meso na drobno narežemo in stresemo v ponev za pečenje. Papriko narežemo na poljubne koščke, korenček naribamo.
Na olju najprej skupaj prepražimo čebulo, česen in meso. Pražimo toliko časa, da povre tekočina, ki se izloči ob toplotni obdelavi mesa. Sedaj dodamo korenček, papriko, koruzo ter fižol in začinimo s soljo, poprom, mleto papriko, kumino, origanom in baziliko. Če imate radi rahlo pikantno, nasekljajte še 1 čili ali dodajte ščepec kajenskega popra.
Vse dobro premešamo ter dodajmo paradižnikovo mezgo. Pražimo še 5 minut, nato odstavimo iz grelne površine in delno ohladimo.
Paprike operemo, osušimo, podolžno prerežemo na polovičke ter jih izdolbemo semen. Polovičke polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Sedaj polovičke paprik s pomočjo žličke napolnimo. Masa naj bo nekje poravnana z robovi paprik.
V naprej ogreti klasični pečici pečemo paprike po mehiško 20 minut na 180 °C. Nato pekač vzamemo iz pečice, po paprikah posujemo ribani sir in paprike dalje pečemo še 10 minut na 170 °C.
Paprike po mehiško – pečene v pečici postrežemo takoj vroče z veliko porcijo sezonske solate, zraven pa kot preprost preliv zelo paše kar kisla smetana.
Dober tek 😊