Paprike po mehiško – pečene v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Polnjene polovičke paprik po mehiško – s piščančjim mesom, veliko zelenjave in začimbami. Pečene v pečici. Odlično, nizkokalorično kosilo, ki se ga razveseli praktično vsak jedec.

Paprike po mehiško - pečene v pečici

Pripomočki za paprike po mehiško – pečene v pečici:

  • pečica
  • papir za peko

Sestavine za paprike po mehiško – pečene v pečici:

  • 3 večje ali 6 manjših paprik za polnjenje
  • 500 g piščančjega mesa
  • 200 g paprike (raznobarvne)
  • 100 g čebule
  • 4 stroki česna
  • 150 g koruze
  • 200 g rdečega fižola
  • 100 g korenčka
  • 1,5 dl paradižnikove mezge
  • 100 g sira (poljubnega)
  • 1/2 žličke paprike v prahu
  • 1 čili ali ščepec kajenskega popra (opcijsko)
  • sol
  • poper
  • kumina
  • origano
  • bazilika
  • 1 žlica olja

Postopek za paprike po mehiško – pečene v pečici:

Pripravino in natehtamo vse sestavine.

Paprike po mehiško - pečene v pečici

Čebulo, česen in meso na drobno narežemo in stresemo v ponev za pečenje. Papriko narežemo na poljubne koščke, korenček naribamo.

Paprike po mehiško - pečene v pečici

Na olju najprej skupaj prepražimo čebulo, česen in meso. Pražimo toliko časa, da povre tekočina, ki se izloči ob toplotni obdelavi mesa. Sedaj dodamo korenček, papriko, koruzo ter fižol in začinimo s soljo, poprom, mleto papriko, kumino, origanom in baziliko. Če imate radi rahlo pikantno, nasekljajte še 1 čili ali dodajte ščepec kajenskega popra.

Paprike po mehiško - pečene v pečici

Vse dobro premešamo ter dodajmo paradižnikovo mezgo. Pražimo še 5 minut, nato odstavimo iz grelne površine in delno ohladimo.

Paprike po mehiško - pečene v pečici

Paprike operemo, osušimo, podolžno prerežemo na polovičke ter jih izdolbemo semen. Polovičke polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

Paprike po mehiško - pečene v pečici

Sedaj polovičke paprik s pomočjo žličke napolnimo. Masa naj bo nekje poravnana z robovi paprik.

Paprike po mehiško - pečene v pečici

V naprej ogreti klasični pečici pečemo paprike po mehiško 20 minut na 180 °C. Nato pekač vzamemo iz pečice, po paprikah posujemo ribani sir in paprike dalje pečemo še 10 minut na 170 °C.

Paprike po mehiško - pečene v pečici

Paprike po mehiško – pečene v pečici postrežemo takoj vroče z veliko porcijo sezonske solate, zraven pa kot preprost preliv zelo paše kar kisla smetana.

Paprike po mehiško - pečene v pečici

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor