Sočne polpete z mesom in krompirjem
Print Friendly, PDF & Email

Iz le nekaj sestavin lahko pripravite sočne polpete z mesom in krompirjem, ki vas bodo gotovo navdušile. Zelo okusne so tako za kosilo kot za večerjo. Poleg se prileže marsikaj, lahko tudi samo solata, saj so same polpete res sočne.

Sočne polpete iz mesa in krompirja

Pripomočki za polpete z mesom in krompirjem:

  • kuhinjska deska
  • ribež
  • večja posoda za pripravo zmesi
  • raven pekač, ki gre v pečico
  • papir za peko (ni nujen, pekač lahko le dobro namastimo)

Sestavine za polpete z mesom in krompirjem

Za 4 osebe:

  • 400 g mletega mešanega mesa (lahko tudi puranjega mletega mesa)
  • 1 kg krompirja
  • 3 jušne žlice moke
  • 1 jajce
  • 1 čebula
  • ena čajna žlička soli
  • četrt čajne žličke popra in zelenjavne mešanice

Postopek priprave polpet z mesom in krompirjem:

Krompir naribamo v posodo. Čebulo nasekljamo na drobno in jo dodamo h krompirju. Dodamo še preostale sestavine: meso, jajca, moko, začimbe.

Sočne polpete iz mesa in krompirja

Dobro premešamo (lahko kar z roko).

Sočne polpete iz mesa in krompirja

Z vlažnimi rokami oblikujemo polpete in jih položimo na pekač, ki smo ga predhodno namastili ali obložili s papirjem za peko. Jaz sem tudi papir za peko namazala s svinjsko mastjo.

Sočne polpete iz mesa in krompirja

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, vanjo postavimo pekač in polpete pečemo 30 minut. Jaz sem proti koncu peke dodala še narezane bučke, kar ni nujno, je pa zaželeno. 🙂

Sočne polpete iz mesa in krompirja

Pečene polpete malce ohladimo.

Sočne polpete iz mesa in krompirja

Dober tek! 🙂Sočne polpete iz mesa in krompirja

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.1]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor