Kodrolistni ohrovt v enolončnici
Print Friendly, PDF & Email

Kodrolistni ohrovt v enolončnici je okusen, nas prijetno nasiti in nam povrne energijo za zastavljene cilje, pa naj bodo pri delu ali športu.

Kodrolistni ohrovt je nizkokalorično živilo, saj ima 100 g samo 58 kcal, vseeno pa ima bogato vsebnost hranilnih snovi, med katerimi velja poudariti vitamine C, A in K ter kalij, magnezij, mangan in glukozinate. Deluje protivnetno in antikancerogeno ter znižuje holesterol.

Kodrolistni ohrovt v enolončnici

Kodrolistni ohrovt v enolončnici – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Kodrolistni ohrovt v enolončnici – sestavine

Za 6 obrokov:

  • 500 g kodrolistnega ohrovta (svežega ali zamrznjenega)
  • 600 g krompirja
  • 100 g korenčka
  • 1500 ml vode ali čiste goveje juhe
  • 20 g sesekljanega česna
  • 30 g masti z ocvirki ali ekstra deviško oljčno olje ali maščoba po želji
  • morska sol po okusu
  • poper po želji

Kodrolistni ohrovt v enolončnici – postopek priprave

Lepe liste dobro operemo, pristavimo lonec, ko voda zavre, ga kuhamo 3 do 4 minute, med tem časom pripravimo zelo hladno vodo in blanširan ohrovt s penovko preložimo v hladno vodo, da nam ostane lepa zelena barva.

Kodrolistni ohrovt v enolončnici

Ohlajen kodrolistni ohrovt damo na cedilo, da odteče odvečna tekočina, nato ga preložimo na kuhinjsko desko in narežemo na manjše kose.

Kodrolistni ohrovt v enolončnici

Olupimo krompir in narežemo na manjše koščke 2 do 3 cm, tudi korenček ostrgamo in narežemo še na manjše koščke 1 cm, vse skupaj operemo, zalijemo z vodo in kuhamo 15 minut, da se sestavine zmehčajo.

Kodrolistni ohrovt v enolončnici

Sedaj dodamo narezan kodrolistni ohrovt.

Kodrolistni ohrovt v enolončnici

Premešamo in počakamo, da ponovno zavre.

Kodrolistni ohrovt v enolončnici

Med tem časom pa segrejemo mast z ocvirki, ki smo ji dodali sesekljan česen in popražimo, da zadiši po česnu.

Opomba avtorice
Če ste vegan, vegetarijanec ali sladkorni bolnik, potem vam priporočam, da namesto ocvirkov za zabelo uporabite ekstra deviško olivno olje, česen pa popražite na olju in ga dodate k enolončnici istočasno s  kodrolistnim ohrovtom.

Kodrolistni ohrovt v enolončnici

S segreto maščobo zabelimo enolončnico s kodrolistnim ohrovtom, premešamo in počakamo, da ponovno zavre

Kodrolistni ohrovt v enolončnici

in še vroče ponudimo na krožniku ali skledici. Za popolno kosilo pa zraven lahko ponudimo  rahle in slastne palačinke  ali pa palačinke iz polnozrnate moke.

Kodrolistni ohrovt v enolončnici

Z zelenjavo si lahko popestrimo in obogatimo naš jedilnik. Lučka Glaser

Ideje, kako lahko še popestrimo kosilo z različnimi palačinkami, zraven kodrolistnega ohrovta v enolončnici

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor