Palačinke nadevane s šunko in sirom
Print Friendly, PDF & Email

Palačinke nadevane s šunko in sirom so poslastica, ki jo obožujejo stari in mladi, saj je zelo okusna, nasitna in primerna ob vsakem letnem času, ne glede na vreme ali uro, ko si zaželimo nekaj dobrega. Ko se odločimo za pečenje palačink, je najbolje, da jih spečemo na zalogo, saj si poleg poleg tega, da jih namažemo z marmelado, čokoladnim namazom, medom … lahko pripravimo tudi tako, da jih nadevamo s šunko in sirom.

Pripomočki za pripravo nadevanih palačink

  • posoda
  • stepalo
  • ponev
  • lopatica
  • krožnik
  • tehtnica
  • merica za tekočino
  • žlica
  • zajemalka
  • štedilnik
  • pekač, okrogel – premera 20 cm
  • pečica

Sestavine za pripravo nadevanih palačink

Za palačinke (za cca. 6 palačink):

  • 50 ml mleka
  • 50 ml radenske
  • 130 ml vode
  • 110 g bele moke tip 500
  • sol po okusu
  • 1 jajce
  • olje

Za nadev iz šunke in sira:

  • 6 rezin sira gauda
  • 6 rezin pica šunke

In še:

  • paradižnik in vejice peteršilja za dekoracijo

Postopek priprave nadevanih palačink

Pripravimo in spečemo palačinke po postopku rahle in slastne palačinke, pripravimo tudi sir in šunko,

Na sredino pečene palačinke položimo rezino sira in rezino šunke.

Palačinke s šunko in sirom zavijemo kot prikazuje slika in sicer tako, da jih najprej zavijemo iz strani, da sir ne bo odtekal, ko se stopi. Potem palačinko zavijemo še po dolžini,

nadevane palačinke naložimo v pekač, damo v pečico in pečemo v predhodbo ogreti pečici na 160°C (ventilatorska pečica) 10 minut.

Pečene palačinke naložimo na krožnik, za dekoracijo lahko uporabimo rezine paradižnika in peteršilj.

Zamenjajte marmelado s šunko in še dolgo ne boste pozabili te dobrote. Lučka Glaser

Nasveti za palačinke še malo drugače:

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor