Kaneloni s piščančjim mesom in sirom
Kaneloni s piščančjim mesom in sirom so zelo okusni in nasitni, najbolj so okusni sveži, takoj po cvrtju. Pečenega piščanca od prejšnjega dne, ki postane suh, lahko ponovno uporabimo za nadev v okusnih sveže pečenih kanelonih.
Pripomočki za pripravo kanelonov s piščančjem mesom
- cvrtnik na olje ali kozica z oljem
Sestavine za kanelone s piščančjim mesom in sirom
Za 18 kanelonov:
- 450 g pečenega piščančjega mesa, brez kosti in kože
- 200 g naribanega sira mozzarela
- 3 jajca
- 100 g pšenične moke tip 500
- 100 g krušnih drobtin
- olje za cvrtje po potrebi
Za 18 palačink:
- 3 jajca
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 200 ml radenske
- 1 pecilni prašek
- 350 g pšenične moke tip 500
- 50 ml sončničnega olja
- sol po okusu
Priprava kanelonov s piščančjim mesom in sirom
Pripravimo si vse dele ohlajenega pečenega piščančjega mesa, ki ga bomo uporabili za pripravo kanelonov, odstranimo mu kožo, kosti, hrustanec in meso narežemo na drobne koščke.Naribani sir v skodelici rahlo prerahljamo, da se bo lažje premešal s piščančjim mesom in ga dodamo k na drobno narezanemu mesu, vse skupaj rahlo premešamo, da se bo naribani sir enakomerno porazdelil. Ko imamo pripravljeno polnilo za kanelone, začnemo pripravljati maso za peko palačink, v posodo ubijemo jajčka, dodamo mleko, vodo in radensko, vse dobro premešamo, nato dodamo še moko, pecilni prašek in sol.Z ročnim stepalnikom vse skupaj dobro premešamo, da dobimo lepo gladko tekočo maso, ponev premažemo z oljem, jo segrejemo in v njej spečemo palačinke.Na pečeno palačinko damo približno dve žlici piščančjega mesa s sirom, ki ga položimo na spodnji sredinski del palačinke, nato nadev prekrijemo s palačinko tako, da zapognemo zunanja stranska dela palačinke proti sredini in nato po vsej dolžini zavijemo palačinko, da dobimo zaprto zavito palačinko, ki ji rečemo tudi kanelon. Zaviti kanelon lahko zapremo tudi z zobotrebcem, da se nam med paniranjem ne odvije. Če kanelone zavijemo še s toplimi sveže pečenimi palačinkami, se veliko lepše zavijajo.Zavite kanelone najprej povaljamo v moki, nato pa v stepenem jajcu in nadaljujemo v krušnih drobtinah, najbolje je da najprej pripravimo vse kanelone in jih šele nato ocvremo.
Olje v cvrtniku ali v kozici segrejemo na 180 °C in vanj polagamo panirane kanelone, ki jih cvremo toliko časa, da dobijo lepo zlato rumeno barvo.
Pečene kanelone damo na cedilo ali posodo, ki jo obložimo s papirnatimi brisačami, da popivnajo odvečno olje.
V kulinariki se da uporabiti vse, kar nam ostane od prejšnjega dne. Lučka Glaser
Kaneloni bodo skupaj s solato še bolj okusni:
- Šparglji v solati.
- Motovilec z jajcem v solati.
- Regrat v solati s pečenimi jajci.
- Regrat in radič s krompirjem.
- Endivija z redkvico in fižolom.
- Radič štrucar z ješprenjem.
- Francoska solata s šunkarico.
- Cvetača v solati.
- Brstični ohrovt z maslom.
- Šopska solata.