Sesekljani zrezki – polpeti
Print Friendly, PDF & Email

Sesekljani zrezki so zelo okusni, zaradi dodanega kruha in jajc, so tudi rahli, lahko jih ponudimo za kosilo ali večerjo, primerni so za starejše, kot tudi za otroke, saj ne vsebujejo ostrih začimb. Priprava sesekljanih zrezkov je posebno dobrodošla takrat, ko imamo na zalogi manjšo količino mletega mesa in si z dodatki kruha in jajc količino povečamo in tako spečemo potrebno količino sesekljanih zrezkov.

Sesekljani goveji zrezki

Sesekljani zrezki – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Sesekljani zrezki – sestavine

Za dve osebi:

  • 300 g mešanega mletega mesa
  • 100 g na drobno narezane čebule
  • 3 stroki na drobno narezanega česna
  • 50 g na kocke narezanega belega kruha ali žemlje
  • 100 ml mleka
  • 2 jajci
  • 1 žlica na drobno narezanega drobnjaka ali peteršilja (svežega ali zamrznjenega)
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 1 žlica mokre ali suhe jušne zelenjave
  • 1 žlica sončničnega olja
  • morska sol po okusu

Sesekljani zrezki – postopek priprave

Najprej na olju prepražimo čebulo in česen, toliko da zadiši in da čebula rahlo porumeni, ko je čebula prepražena, jo prestavimo v skodelo, da se hitreje ohladi. Kruh narežemo na kocke in namočimo v mleku.

Sesekljani goveji zrezkiV  skledo damo mleto mešano meso, mu dodamo kruh, ki smo ga namočili v mleku, prepraženo  čebulo in česen, jajci,  drobnjak ali  peteršilj, vse dobro premešamo, nato dodamo še papriko in jušno zelenjavo in sol ter ponovno premešamo.  Premešano maso pustimo stati uro ali dve, da se okusi prepojijo.
Velikost polpetov si lahko prilagodimo sami, lahko pa si pomagamo s kovinskim modelom za izrezovanje krofov in tako si pripravimo zrezke, ki so enake velikosti. Zrezke pečemo na zmernem ognju po obeh straneh v ponvi, ki smo jo premazali z oljem, čas pečenja je 15 do 20 minut, čas pečenja je odvisen tudi od debeline polpetov.

Sesekljani goveji zrezki

Za dekoracijo lahko uporabimo različno sezonsko zelenjavo, kar imamo pač trenutno na vrtu ali v hladilniku,  vse je odvisno od naše iznajdljivosti, da pripravimo že tako okusen obrok, tudi zanimiv in zapeljiv.

Sesekljani goveji zrezki

Kuharica v kuhinji mora biti vedno prilagodljiva. Lučka Glaser

Za toplo predjed pa lahko ponudimo tudi različne juhe

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor