Kašasta juha iz hokaido buče in zelja
Print Friendly, PDF & Email

Kašasta juha iz hokaido buče in zelja je super okusna, recept zanjo pa je malo drugačen. Takšno juhico lahko pripravimo za toplo predjed, ali pa tudi kakor enolončnico.

Buče in zelje se dobro skladiščijo in jih lahko imamo shranjene vse do zgodnje pomladi, vsekakor pa jih lahko kupimo na skoraj vsaki tržnici. Torej si lahko tako super juhico privoščite v vseh letnih časih. Juha je odličen vir vitaminov in mineralov. Poleg tega ugodno vpliva na prebavo, saj zelje vsebuje veliko za zdravje koristnih prehranskih vlaknin.

Kašasta juha iz hokaido buč in zelja

Kašasta juha iz hokaido buče in zelja – pripomočki

  • električni sekljalnik

Kašasta juha iz hokaido buče in zelja – sestavine

Za 4 osebe:

  • 200 g očiščene hokaido buče ali druge vrste jedilnih buč (sveže  ali zamrznjene)
  • 2 stroka česna
  • 1 l vode
  • 1 žlica jušne zelenjave (suhe ali mokre)
  • 120 g narezanega belega zelja
  • morska sol po okusu
  • mleti poper po želji
  • 4 žličke kisle smetane
  • 4 žličke bučnega olja
  • 4 vejice peteršilja

Kašasta juha iz hokaido buče in zelja – priprava

Priprava kašaste juhe iz hokaido buče in zelja je zelo enostavna in hitra. Bučo najprej operemo, nato jo prerežemo na pol in jo olupimo, če je olupek trd, ter odstranimo sredico s pečkami, meso buče narežemo na kocke.Kašasta juha iz hokaido buč in zeljaKocke mesa bučk damo v sekljalnik in sesekljamo na manjše kašaste koščke, nato vse skupaj preložimo v lonec, dodamo vodo, jušno zelenjavo in česen, premešamo ter damo kuhati.

Med tem časom, ko se bučka kuha, narežemo belo zelje na tanke rezance in, ko juha vre 10 minut, ji dodamo narezano zelje (malo ga prihranimo za končno dekoracijo), premešamo.

Kašasta juha iz hokaido buč in zelja

Kuhamo še 10 minut, posolimo po okusu, popramo po želji.

Kašasta juha iz hokaido buč in zelja

Kašasto juho iz hokaido buče in zelja še vročo naložimo na krožnike ali skledice, na vsako dodamo žlico narezanega surovega zelja za hrustljavost, žličko kisle smetane in pokapamo z žličko bučnega olja in vejico peteršilja, popopramo po želji. Pogreli si bomo želodčke in jih prijetno nasitili, želim vam dober tek.

Kašasta juha iz hokaido buč in zelja

Buče, bučke lahko vsestransko uporabljamo v mnogo različnih jedeh. Lučka Glaser

Pripravila sem vam ideje, kaj ponuditi zraven kašaste juhe iz hokaido buče in zelja

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor