Kašasta juha iz hokaido buče in zelja
Kašasta juha iz hokaido buče in zelja je super okusna, recept zanjo pa je malo drugačen. Takšno juhico lahko pripravimo za toplo predjed, ali pa tudi kakor enolončnico.
Buče in zelje se dobro skladiščijo in jih lahko imamo shranjene vse do zgodnje pomladi, vsekakor pa jih lahko kupimo na skoraj vsaki tržnici. Torej si lahko tako super juhico privoščite v vseh letnih časih. Juha je odličen vir vitaminov in mineralov. Poleg tega ugodno vpliva na prebavo, saj zelje vsebuje veliko za zdravje koristnih prehranskih vlaknin.
Kašasta juha iz hokaido buče in zelja – pripomočki
- električni sekljalnik
Kašasta juha iz hokaido buče in zelja – sestavine
Za 4 osebe:
- 200 g očiščene hokaido buče ali druge vrste jedilnih buč (sveže ali zamrznjene)
- 2 stroka česna
- 1 l vode
- 1 žlica jušne zelenjave (suhe ali mokre)
- 120 g narezanega belega zelja
- morska sol po okusu
- mleti poper po želji
- 4 žličke kisle smetane
- 4 žličke bučnega olja
- 4 vejice peteršilja
Kašasta juha iz hokaido buče in zelja – priprava
Priprava kašaste juhe iz hokaido buče in zelja je zelo enostavna in hitra. Bučo najprej operemo, nato jo prerežemo na pol in jo olupimo, če je olupek trd, ter odstranimo sredico s pečkami, meso buče narežemo na kocke.Kocke mesa bučk damo v sekljalnik in sesekljamo na manjše kašaste koščke, nato vse skupaj preložimo v lonec, dodamo vodo, jušno zelenjavo in česen, premešamo ter damo kuhati.
Med tem časom, ko se bučka kuha, narežemo belo zelje na tanke rezance in, ko juha vre 10 minut, ji dodamo narezano zelje (malo ga prihranimo za končno dekoracijo), premešamo.
Kuhamo še 10 minut, posolimo po okusu, popramo po želji.
Kašasto juho iz hokaido buče in zelja še vročo naložimo na krožnike ali skledice, na vsako dodamo žlico narezanega surovega zelja za hrustljavost, žličko kisle smetane in pokapamo z žličko bučnega olja in vejico peteršilja, popopramo po želji. Pogreli si bomo želodčke in jih prijetno nasitili, želim vam dober tek.
Buče, bučke lahko vsestransko uporabljamo v mnogo različnih jedeh. Lučka Glaser
Pripravila sem vam ideje, kaj ponuditi zraven kašaste juhe iz hokaido buče in zelja
- Pica z jurčki in hrenovko.
- Pica s tuno in čičeriko.
- Pica iz večnamenskega kvašenega testa z lisičkami in mortadelo.
- Mini pica.
- Zavita pica.
- Slastni burek.
- Rahle in slastne palačinke.
- Palačinke iz polnozrnate moke.
- Zebraste palačinke, ki vedno uspejo.
- Ajdove palačinke.
- Bananine palačinke.