Stročji fižol z govejim mesom v solati
Stročji fižol z govejim mesom v solati, si ponavadi pripravimo takrat, ko nam ostane kuhano goveje meso in nimamo ideje, kako bi ga uporabili. Kuhano govedino lahko pripravimo samostojno, kakor govedino solati, ali pa črna redkev v solati z govedino, če pa je govedine premalo, si pomagamo tako, da dodamo kuhan stročji fižol in s tem povečamo število obogatenih, okusnih obrokov.
Pripomočki za pripravo stročjega fižola z govejim mesom:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo stročjega fižola z govejim mesom:
Za dve osebi:
- 500 g sveže kuhanega stročjega fižola ali vloženega v slanici
- 250 g kuhane govedine
- 130 g čebule
- 1 žlica na drobno narezanega drobnjaka svežega ali zamrznjenega)
- kis po okusu
- olje po okusu
- sol po okusu
- poper po okusu
Priprava stročjega fižola z govejim mesom
Kuhan stročji fižol, ali fižol iz slanice narežemo na dolžino 2 do 3 centimetre, če uporabimo vložen fižol iz slanice, najprej odlijemo tekočino in fižol splaknemo pod tekočo hladno vodo.
Kuhano govedino ohladimo in ji odstranimo vse mastne in koščene dele.
Ohlajeno govedino narežemo na tanke rezance in jo dodamo pripravljenemu stročjemu fižolu.
Čebulo olupimo in jo na drobno narezano dodamo fižolu in govejemu mesu.
Vse sestavine najprej premešamo in nato dodamo sol, olje, kis in poper po želji, ponovno premešamo in na kraju potresemo z na drobno narezanim drobnjakom. Pripravljeno.
Tudi kuhanje je znanost, posebno če zna gospodinja združevati zelenjavne in mestne dobrote. Lučka Glaser
Nasveti za shranjevanje in uporabo stročjega fižola:
In še nekaj različnih receptov za uporabo stročjega fižola:
- Kremna juha iz stročjega fižola.
- Stročji fižol s smetano.
- Zloženka iz bučke in stročjega fižola.
- Golaž iz stročjega fižola.
- Stročji fižol v mineštri.
- Prekajena svinska rebra s stročjim fižolom.
- Stročji fižol s krompirjem zabeljen z ocvirki.