Stročji fižol z govejim mesom v solati
Print Friendly, PDF & Email

Stročji fižol z govejim mesom v solati, si ponavadi pripravimo takrat, ko nam ostane kuhano goveje meso in nimamo ideje, kako bi ga uporabili. Kuhano govedino lahko pripravimo samostojno, kakor govedino solati, ali pa črna redkev v solati z govedino, če pa je govedine premalo, si pomagamo tako, da dodamo kuhan stročji fižol in s tem povečamo število obogatenih, okusnih obrokov.

Stročji fižol z govejim mesom v solati

Pripomočki za pripravo stročjega fižola z govejim mesom:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo stročjega fižola z govejim mesom:

Za dve osebi:

  • 500 g sveže kuhanega stročjega fižola ali vloženega v slanici
  • 250 g kuhane govedine
  • 130 g čebule
  • 1 žlica na drobno narezanega drobnjaka svežega ali zamrznjenega)
  • kis po okusu
  • olje po okusu
  • sol po okusu
  • poper po okusu

Priprava stročjega fižola z govejim mesom

Kuhan stročji fižol, ali fižol iz slanice narežemo na dolžino 2 do 3 centimetre, če uporabimo vložen fižol iz slanice, najprej odlijemo tekočino in fižol splaknemo pod tekočo hladno vodo.

Stročji fižol z govejim mesom v solati

Kuhano govedino ohladimo in ji odstranimo vse mastne in koščene dele.

Stročji fižol z govejim mesom v solati

Ohlajeno govedino narežemo na tanke rezance in jo dodamo pripravljenemu stročjemu fižolu.

Stročji fižol z govejim mesom v solati

Čebulo olupimo in jo na drobno narezano dodamo fižolu in govejemu mesu.

Stročji fižol z govejim mesom v solati

Vse sestavine najprej premešamo in nato dodamo sol, olje, kis in poper po želji, ponovno premešamo in na kraju potresemo z na drobno narezanim drobnjakom. Pripravljeno.

Stročji fižol z govejim mesom v solati

Tudi kuhanje je znanost, posebno če zna gospodinja združevati zelenjavne in mestne dobrote. Lučka Glaser

Nasveti za shranjevanje in uporabo stročjega fižola:

In še nekaj različnih receptov za uporabo stročjega fižola:

  1. Kremna juha iz stročjega fižola.
  2. Stročji fižol s smetano.
  3. Zloženka iz bučke in stročjega fižola.
  4. Golaž iz stročjega fižola.
  5. Stročji fižol v mineštri.
  6. Prekajena svinska rebra s stročjim fižolom.
  7. Stročji fižol s krompirjem zabeljen z ocvirki.
Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor