Govedina v solati
Print Friendly, PDF & Email

Govedina v solati je okusen nasiten obrok, ki vsebuje govedino iz juhe, jajčka in čebulo. Velikokrat ne vemo, kako bi porabili meso iz juhe zato vam priporočam, da poskusite pripraviti govedino v solati in dobili boste popolnoma novo obliko solate, ki jo jajčka naredijo kremasto, čebula pa poudari svežino. Če popra ne marate, ga ni potrebno uporabiti. Jaz si govedino v solati največkrat pripravim za večerjo, zraven domač kruh: konopljin kruh, polnozrnati kruh ali pa polnozrnat kruh z ovsenimi kosmiči, ajdov kruh z orehimlečni bel kruh.

Govedina v solati – pripomočki:

  • lonec s pokrovko, kjer se je kuhala juha z govedino
  • kozica za kuhanje jajčkov
  • deska za rezanje
  • nož
  • vilice
  • skleda
  • žlica

Govedina v solati – sestavine:

Za 2 osebi

  • 200 g kuhane govedine
  • 100 g čebule
  • 4 jajca
  • sol
  • olje
  • kis
  • poper po želji

Govedina v solati – priprava:

Ko je goveja juha kuhana in se malo ohladi, vzamemo goveje meso iz lonca in narežemo na kocke ali rezine.

Jajca damo v hladno vodo pristavimo na štedilnik in pustimo, da se kuhajo na zmernem ognju 10 minut. Jajca ohladimo, olupimo in narežemo, kakor prikazuje fotografija.

Čebulo olupimo in narežemo na manjše koščke, da se lahko enakomerno porazdeli po solati iz govedine.

V skledo damo drobno narezano čebulo, narezano govedino in narezana jajca.

Solati dodamo sol, olje (jaz sem uporabila bučno solatno olje) in kis.

Vse sestavine potresemo s poprom in z občutkom dobro premešamo, in govedina v solati je pripravljena za večerjo.

Dober tek vam želim Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor