Črna redkev v solati z govedino
Print Friendly, PDF & Email

Črno redkev v solati z govedino si pripravimo takrat, ko nam pri kuhanju goveje juhe ostane kuhano goveje meso, za katerega ne vemo kako bi ga obogatili, saj samo kuhana govedina ni ravno priljubljena, posebno takrat, kadar pripravimo še druge vrste mesa.

Pripomočki za pripravo črne redkve v solati z govedino:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo črne redkve v solati z govedino

Za dve osebi:

  • 130 g kuhane govedine
  • 300 g črne redkve, ali redkve druge vrste
  • 150 g rdečega korenja
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • sončnično olje po okusu, ali druge vrste olje
  • jabolčni kis po okusu, ali druge vrste kis

Priprava črne redkve v solati z govedino

Redkev in korenje dobro operemo, po potrebi korenje ostrgamo. Redkev, še posebno jesensko, pa je potrebno olupiti, saj je olupek ponavadi že precej trd, mladih redkvic pa ni potrebno olupiti.

Goveje meso, ki smo ga vzeli iz juhe, damo na krožnik in ga ohladimo.

Redkev in korenje nastrgamo na kuhinjskem strgalniku, goveje meso pa na drobno narežemo.

Vse tri sestavine naložimo v skledo, posolimo in dodamo olje in kis, vse skupaj dobro premešamo in po želji tudi popopramo.

Solato naložimo v skodelico in že sam pogled na pisano solato nam poveča apetit.

Kdor je ne pripravi, ne bo nikoli vedel, kako je okusna je solata iz redkve korenja in govejega mesa. Lučka Glaser

Še nekaj idej s črno redkvico, ki jih je vredno poizkusiti:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor