Omaka iz stročjega fižola
Stročji fižol je poletna zelenjava, ki bi jo morali uživali čim večkrat. Vsebuje namreč veliko beljakovin, vitaminov, kalcija, železa in
Preberi večStročji fižol je poletna zelenjava, ki bi jo morali uživali čim večkrat. Vsebuje namreč veliko beljakovin, vitaminov, kalcija, železa in
Preberi večLisičke v smetanovi omaki, so okusna jed, ki jo lahko hitro in enostavno pripravimo. Omaka ima značilen rahlo grenak okus
Preberi večAli tudi vi radi nabirate čemaž in uživate v blagem česnovem okusu te izjemno zdravilne rastline? Če je odgovor pritrdilen,
Preberi večSmetanova omaka s čemažem je krasna poleg rib, testenin in tudi zrezkov. Priprava pa je zelo, zelo enostavna in hitra,
Preberi večTokrat sem naredila zelenjavno-mesno omako, ki jo lahko prilagodite svojemu okusu, saj je vrsta mesa odvisna od vas in vaših
Preberi večSmetanova omaka s čemažem je kremasta, s prefinjenim okusom po čemažu, ki bi jih s testeninam kar poročili, tako se
Preberi večJagodna omaka … mmmm super je, saj je vsestransko uporabna in tako zelo enostavno pripravljena, da bi bilo res škoda,
Preberi večV času pred veliko nočjo rada eksperimentiram in iščem različne recepte za šunke v testu in hren. Letos sem poskusila
Preberi večDomača tržaška omaka je okusna, zdrava in hitro pripravljena. Ponudimo jo lahko zraven rib in morske hrane, pice in zraven
Preberi večEnostavna zelenjavna omaka, polnega okusa. Prileže se kot priloga k svaljkom, popečenim zrezkom, k testeninam, tortelinom, nam pa je tokrat
Preberi večČeška omaka – Svičkova (češko Svíčková) je slastna zelenjavna omaka, tradicionalna češka jed, s katero sem se prvič srečala na
Preberi večLjubitelji testenin si jih pogosto pripravljamo, jaz jih rada uživam vsakič z drugo omako. Brez klasike ne gre, zato sem
Preberi večVedno okusna domača mesna omaka ta testenine, ki nas popelje v mladost in celo v vrtec. Če želite, da otroci
Preberi večKruhov hren je tradicionalna koroška jed. Gre za gosto omako, ki jo ponavadi postrežemo skupaj s praženim oziroma restanim krompirjem
Preberi večCimetova omaka z belim vinom je gosta in zelo aromatična omaka. Kombinacija cimeta in vina nas ogreje in poživi. Okus,
Preberi večTatarski biftek je namaz iz surovega govejega mesa, najbolje je uporabiti pljučno govedino. Poleg govejega mesa, lahko uporabimo tudi konjsko
Preberi večLjubitelji čilijev, ki radi eksperimentirate z okusi, barvami in vonjavami, ta recept je za vas. Oster okus čilijev lepo dopolnjuje
Preberi več