Gorčična omaka
Print Friendly, PDF & Email

Gorčična omaka je prijetno pikantnega okusa in se odlično poda k vsem vrstam jedi. Uporabljamo jo lahko tudi kot preliv za solato. Osnova omake je pasta iz gorčičnih semen, nam bolj poznana kot senf, ki jo nadgradimo z nekaj začimbami in dobimo odlično, vsestransko uporabno omako.

gorcicna-omakaGorčična omaka – pripomočki:

  • majhna skodelica
  • kuhinjska tehtnica
  • 2 × čajna žlička
  • jedilna žlica

Gorčična omaka – sestavine:

  • 50 g gorčice
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa (ali drugega sladila)
  • 1/2 čajne žličke mletega koriandra
  • 1/2 čajne žličke timijana
  • ščep popra
  • 1/3 čajne žličke mletega česna
  • 2 jedilni žlici vode (ali več, odvisno kako gosto omako želite)

Gorčična omaka – priprava:

V skodelico odtehtamo gorčico.

gorcicna-omakaDodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo.

gorcicna-omakaČe želimo bolj redko omako, dodamo še žlico ali dve vode. Omako prelijemo v skodelico za omake in postrežemo.

gorcicna-omakaNajbolje je, da omako pripravljamo sproti, saj je sveže pripravljena najboljša. V primeru, da smo je pripravili preveč, jo lahko dan ali dva hranimo v hladilniku v dobro zaprti posodi.

gorcicna-omakaGorčično omako lahko uporabimo kot pomako (bolj gosta različica) ali kot preliv za solato (bolj redka različica).

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor