Smetanova omaka s česnom
Print Friendly, PDF & Email

Za obroke, za pripravo katerih nimamo na voljo veliko časa, je smetanova omaka s česnom, kot naročena. Smetanova omaka s česnom je odlična “spremljevalka” raznovrstnih testenin, kakor tudi mesnih jedi. Glavno jed naredi bolj sočno in ji da polni okus. Omaki lahko dodamo svežo ali posušeno začimbo po okusu, npr. drobnjak, baziliko, peteršilj, …  Jaz sem izbrala baziliko.

Smetanova omaka s cesnom

Smetanova omaka s česnom – pripomočki

  • kozica
  • nož
  • deska za rezanje
  • velika žlica
  • majhna žlička

Smetanova omaka s česnom – sestavine

Za 0,5 l omake

  • 3 stroki česna
  • 3 žlice sončničnega olja
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlica mehke moke
  • 1 dl mleka
  • 5 dag naribanega trdega sira
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • 2 majhni žlički nasekljane (sveže ali posušene) bazilike

Smetanova omaka s česnom – postopek

Segrejemo olje in na hitro prepražimo strt česen. Pražimo le toliko, da česen zadiši, nikakor ne sme porjaveti.

smetnaova omaka s cesnom

Dodamo smetano za kuhanje in zmanjšamo temperaturo ter nekaj minut počasi mešamo.

smetanova omaka s cesnom

V mleko vmešamo moko, sol in poper …

smetanova omaka s cesnom

… ter vlijemo v smetano in na zmerni temperaturi počasi mešamo. Če nekaj minut, ko je omaka postala enakomerno gosta, dodamo nariban sir.

smetanova omaka s cesnom

Ko se sir popolnoma razpusti, kuhamo še približno 5 minut in dodamo nasekljano (svežo ali suho) baziliko.

smetanova omaka s cesnom

Premešamo, še malo “pokuhamo” in omaka je pripravljena.

smetanova omaka s cesnom

Prava omaka za prave gurmane!

Ocena:
Skupaj: 51 Povprečno: 4.3]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor