Mlada čebula s kislo smetano
Ko nastopi čas mlade in bele čebule, se mi začnejo kar sline cediti in takrat tvegam tudi tisti neprijeten zadah, po katerem slovi čebula. Če mlado čebulo pomešamo s kislo smetano, ji omilimo ostrino in nastane zelo dobra priloga, ki se najbolj poda k jedem z žara in tudi drugim. V bistvu si piknika brez mlade čebule s kislo smetano sploh ne predstavljam. Priprava je zelo enostavna in vzela nam bo le 5 minut.
Mlada čebula s kislo smetano – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- žlica
- skodelica
Mlada čebula s kislo smetano – sestavine:
- 1 srednje velika bela čebula ali šopek mlade čebule
- 200 ml kisle smetane
- sol
- poper
Mlada čebula s kislo smetano – postopek:
Čebulo olupimo in narežemo na koščke. Zraven narežemo tudi nekaj zelenih listov mlade čebule.
Narezano čebulo v skodelici pomešamo s kislo smetano, solimo in popopramo.
Priloga iz mlade čebulo s kislo smetano je pripravljena. Najbolj se poda k jedem iz žara.
Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4]