Omaka za tatarski biftek
Print Friendly, PDF & Email

Tatarski biftek je namaz iz surovega govejega mesa, najbolje je uporabiti pljučno govedino. Poleg govejega mesa, lahko uporabimo tudi konjsko meso, ki ni tako žilavo. Priljubljen je v prazničnemu decembru na raznih zabavah in zaključkih. Pripravila sem recept za omako, ki se dodaja k surovemu mesu. Bolje dodati manj omake in pustiti bolj grobo teksturo namaza, saj tako dobimo bolj domač videz bifteka.

omaka-za-tatarski-biftek

Omaka za tatarski biftek – pripomočki:

  • multipraktik ali blender
  • nož
  • žlica
  • žlička
  • posodica, ki jo lahko dobro zapremo

Omaka za tatarski biftek – sestavine:

Za približno 800 g tatarskega bifteka

  • 40 g inčunovih filejev
  • 2 žlici kaper
  • žlica gorčice
  • žlica majoneze
  • 3 ostre feferone
  • žlička čilijeve omake
  • 1 večja kisla kumarica
  • 1 strok česna
  • pol čebule
  • 0,50 dl olja
  • ščepec soli
  • žlička popra
  • žlička mlete rdeče paprike

Omaka za tatarski biftek – priprava:

Vse sestavine damo v multipraktik.

omaka-za-tatarski-biftek-2

Miksamo tako dolgo, dokler ne dobimo gladko zmes oziroma omako.

omaka-za-tatarski-biftek-3

Omako damo v kozarec ali posodico, ki se dobro zapre in jo hranimo na hladnem. Omaka počaka tudi do nekaj tednov.

omaka-za-tatarski-biftek-4

Omako primešamo v sesekljano surovo meso ali v tune, če hočemo imeti ribji biftek. Dodamo toliko omake, da dobimo kremni namaz. Če imate radi nekoliko bolj pekočo hrano oziroma biftek, si lahko omako namažete čez biftek. Postrežete ga skupaj s prepečencem ali popečenem toastu ter z margarino ali majonezo.

omaka-za-tatarski-biftek-5

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor