Bukov ostrigar v omaki z medaljoni
Gobe so ena izmed mojih najljubših jedi in rada jih jem na tisoč in en način. Tokrat sem si privoščila bukovega ostrigarja. Če ga imate tudi vi radi in ne veste, kaj bi z njim, nimate pa veliko časa za pripravo obroka, poskusite ta recept, ki je sila preprost, hiter, rezultat pa so obliznjeni prsti in krožnik, saj na koncu zagotovo ne bo ostala niti drobtinica. Bukov ostrigar v omaki z medaljoni je ena izmed takih jedi, ki se ji le redko kdo lahko upre.
Bukov ostrigar v omaki z medaljoni – pripomočki:
- kuhinjska deska za rezanje
- kuhinjski nož
- kuhalnica
- ponev
- štedilnik
- srednje velika kozica
- krožnik
Bukov ostrigar v omaki z medaljoni
Za 2 osebi:
- 250 g bukovega ostrigarja
- 300 g piščančjih ali puranjih medaljonov
- 200 ml smetane za kuhanje
- jušna žlica kisle smetane
- sol, poper, ščepec origana in majarona
- 0,5 dl belega vina
- malo oljčnega olja
- vejica svežega peteršilja
- 1 manjša čebula
- po potrebi še jušna osnova
Postopek priprave bukovega ostrigarja v omaki:
Na ponvi segrejemo olje. Piščančje ali puranje meso narežemo na manjše medaljone, ki jih lahko že pripravljene kupimo tudi v trgovini. Medaljončke na hitro popečemo.
Tik pred koncem jih malo posolimo in popopramo. Prestavimo jih na krožnik in pokrijemo. Na isti maščobi, kjer smo pekli meso, pražimo sesekljano čebulo, ki ji dodamo narezane gobe.
Premešamo in dodamo vino. Počakamo, da izhlapi. To traja nekje 5 do 10 minut. Nato dodamo malo soli, popra, majaron, origano in polovico nasekljanega peteršilja.
Premešamo in dodamo smetano za kuhanje in kislo smetano. Premešamo.
V ponev vrnemo medaljone in pokrito kuhamo še 5 do 10 minut. Po potrebi dodajamo jušno osnovo.
Medtem lahko skuhate testenine, ki se odlično priležejo poleg. Bukov ostrigar v omaki z medaljoni postrežemo skupaj s testeninami, posujemo s preostankom nasekljanega svežega peteršilja in uživamo v hitro pripravljeni, a nadvse okusni jedi.
Dober tek!