Tatarska omaka
Print Friendly, PDF & Email

Zelo hitro in brez težav boste lahko naredili to okusno tatarsko omako in presenetili tako prijatelje, kot tudi svoje domače. Svetujem, da za pripravo uporabite domačo majonezo zaradi izboljšanega okusa. Tatarska omaka po tem receptu zadostuje za 6 oseb. Kot omaka se zelo prilega morskim in mesnim obrokom, prav tako pa kot namaz na zapečenem kosu kruha.

Tatarska omaka

Pripomočki za pripravo tatarske omake:

  • električni sekljalnik
  • posodica za odlaganje pripravljene omake
  • nož in deska za rezanje
  • 1 jušna žlica

Sestavine za pripravo tatarske omake:

  • 300 ml  majoneze
  • 6 kislih kumaric
  • 3-4 kapre
  • 1 mala čebula
  • 1 velika žlica svežega peteršilja

Postopek za pripravo tatarske omake:

Na deski za rezanje narežemo na večje kose sveži peteršilj, čebulo in kisle kumarice.

V električni sekljalnik damo majonezo, kapre in narezano zelenjavo.

Tatarska omaka

Vse dobro sesekljamo in tatarska omaka je pripravljena.

Tatarska omaka

Vlijemo jo v pripravljeno posodico in za 30 minut postavimo v hladilnik.

Tatarska omaka

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor