Tatarska omaka
Zelo hitro in brez težav boste lahko naredili to okusno tatarsko omako in presenetili tako prijatelje, kot tudi svoje domače. Svetujem, da za pripravo uporabite domačo majonezo zaradi izboljšanega okusa. Tatarska omaka po tem receptu zadostuje za 6 oseb. Kot omaka se zelo prilega morskim in mesnim obrokom, prav tako pa kot namaz na zapečenem kosu kruha.
Pripomočki za pripravo tatarske omake:
- električni sekljalnik
- posodica za odlaganje pripravljene omake
- nož in deska za rezanje
- 1 jušna žlica
Sestavine za pripravo tatarske omake:
- 300 ml majoneze
- 6 kislih kumaric
- 3-4 kapre
- 1 mala čebula
- 1 velika žlica svežega peteršilja
Postopek za pripravo tatarske omake:
Na deski za rezanje narežemo na večje kose sveži peteršilj, čebulo in kisle kumarice.
V električni sekljalnik damo majonezo, kapre in narezano zelenjavo.
Vse dobro sesekljamo in tatarska omaka je pripravljena.
Vlijemo jo v pripravljeno posodico in za 30 minut postavimo v hladilnik.
Dober tek.