Kruhov hren
Kruhov hren je tradicionalna koroška jed. Gre za gosto omako, ki jo ponavadi postrežemo skupaj s praženim oziroma restanim krompirjem
Preberi večKruhov hren je tradicionalna koroška jed. Gre za gosto omako, ki jo ponavadi postrežemo skupaj s praženim oziroma restanim krompirjem
Preberi večCimetova omaka z belim vinom je gosta in zelo aromatična omaka. Kombinacija cimeta in vina nas ogreje in poživi. Okus,
Preberi večTatarski biftek je namaz iz surovega govejega mesa, najbolje je uporabiti pljučno govedino. Poleg govejega mesa, lahko uporabimo tudi konjsko
Preberi večLjubitelji čilijev, ki radi eksperimentirate z okusi, barvami in vonjavami, ta recept je za vas. Oster okus čilijev lepo dopolnjuje
Preberi večZa obroke, za pripravo katerih nimamo na voljo veliko časa, je smetanova omaka s česnom, kot naročena. Smetanova omaka s
Preberi večČebulna omaka se lepo poda tako k mesnim, kot tudi k zelenjavnim jedem. Postrežemo jo lahko kot omako k zrezkom,
Preberi večGobe so ena izmed mojih najljubših jedi in rada jih jem na tisoč in en način. Tokrat sem si privoščila
Preberi večTopli dnevi so kot nalašč za selitev priprave hrane na prosto. Če želite pripraviti piščanca, ki bo dobro zapečen in
Preberi večObožujem solate. Sploh v poletnem času mi predstavljajo nasitno in osvežilno kosilo ali večerjo. Pripravim jih na najrazličnejše načine in
Preberi večIzbrani okus bolonjske omake od moje dobre prijateljice. Ta recept prehaja iz roda v rod družine. Prijateljici pa je bolonjska
Preberi večKoprive in smetana se lepo dopolnjujeta in obljubljata dober okus in svežino svežih zeli. Kopriva v ljudskem zdravilstvu spada med najboljša čistila
Preberi večZelo hitro in brez težav boste lahko naredili to okusno tatarsko omako in presenetili tako prijatelje, kot tudi svoje domače.
Preberi večGorčična omaka je prijetno pikantnega okusa in se odlično poda k vsem vrstam jedi. Uporabljamo jo lahko tudi kot preliv
Preberi večKo nastopi čas mlade in bele čebule, se mi začnejo kar sline cediti in takrat tvegam tudi tisti neprijeten zadah,
Preberi večKot da bi vedela, nam pomlad vedno postreže z rastlinami, ki so v tem času dobrodošle za čiščenje organizma po
Preberi večPomarančna omaka je sladko-kisla omaka, ki se odlično poda k ocvrti ali pečeni cvetači in h kuhanemu rižu. Za pripravo
Preberi večPred mnogimi leti, ko sem prvič obiskala kitajsko restavracijo, sem izbrala piščanca v sladko-kisli omaki in se v to omako,
Preberi več