Avokadova pomaka
Avokadova pomaka je v 5 minutah pripravljena gosta omakica, v katero lahko pomakamo najrazličnejšo zelenjavo ali pripravljene jedi. To so lahko kosi pečenega ali ocvrtega mesa, pečen krompir, narezana sveža zelenjava ali preprosto koščki kruha. Lahko jo uporabimo tudi kot preliv ali namaz, recimo v tortiljah in drugih zvitkih. Zakaj bi kupovali (p)omakice, če jih res super enostavno in hitro pripravimo doma?
Pripomočki za avokadovo pomako:
- skledica
- palični mešalnik
- žlica
- tehtnica
- stirač za česen
- kuhinjske škarje ali nož in deska
- servirna skledica, ki drži približno 2 dl
Sestavine za avokadovo pomako:
Za približno 1,5 dl pomake:
- 100 g avokada
- 120 g jogurta
- ščep soli
- vejica svežega origana ali ščep posušenega
- 1 strok česna
- par vejic drobnjaka
Postopek za avokadovo pomako:
Ta pomaka je pripravljena v nekaj minutah, saj le vse sestavine damo v skledico in jih premešamo s paličnim mešalnikom. Najprej na pol prerežemo avokado in meso avokada s pomočjo žlice ločimo od olupka. Porabila sem polovico večjega avokada. Česen olupimo in stremo, dodamo še 120 g jogurta, ščep soli in listke svežega origana (ali ščep posušenega).
Sestavine za avokadovo pomako premešamo s paličnim mešalnikom, da se spremenijo v gosto, homogeno zmes.
Poskusimo in po potrebi dosolimo ali dodamo več origana, jogurta … Ko smo zadovoljni z okusom, pomako prestavimo v servirno skledico in čez posujemo narezan drobnjak.
Poglejte si še ti ideji za okusne pomake, to sta sirova in jajčna pomaka.
Dober tek!