Omleta s koščki mesnin in sira
Ko nam po praznikih ali praznovanjih ostanejo mesnine in sir, jih je škoda zavreči. Z nekaj dodatki, ki jih imamo
Preberi večKo nam po praznikih ali praznovanjih ostanejo mesnine in sir, jih je škoda zavreči. Z nekaj dodatki, ki jih imamo
Preberi večZelene palačinke z gobovim nadevom so prava brezmesna specialiteta. Popay bi bil zagotovo navdušen nad njimi. Veste zakaj? Odgovor poiščite
Preberi večOcvrt piščanec je priljubljena jed, ki vedno znova vzbudi tek pri mizi in je dobrodošel prav za vse priložnosti slavja,
Preberi večGrahov narastek s klobaso si pripravimo kot slasten obrok, ki vsebuje vse sestavine, ki jih potrebuje naše telo, da ohranjamo
Preberi večKaneloni so popularna jed iz palačink, katere nadevamo s poljubnim nadevom, jih paniramo in na koncu še ocvremo. Največkrat jih
Preberi večTestenine s tuno so hiter, enostaven in okusen obrok. Za pripravo potrebujemo le dve posodi in osnovne kuhinjske pripomočke. Pripomočki
Preberi večKrompir v pečici je zelo okusna priloga. Ko pa spomladi lahko kupimo (ali še bolje, pridelamo sami) mlad krompir, pa
Preberi večPri nas doma zelo obožujemo zelje, zelo radi ga imamo v solati ali pa iz njega velikokrat naredimo segedin golaž.
Preberi večLojzijev lonec je enostavna enolončnica, kjer prevladujejo stročnice, za zgostitev pa so dodane jedilne buče, ki pa se v loncu
Preberi večPraženo kislo zelje je od nekdaj priljubljena priloga za mesne jedi ali lahek samostojni obrok, ki je kislo slanega okusa.
Preberi večPraženo kislo zelje s slanino se poda k vsem mesnim jedem, še posebej h klobasam in pečenki. Pripravi se ga
Preberi večKupimo lahko zmrznjene in že očiščene repke kozic oz. gamberov ali nabavimo sveže in jih sami izluščimo in očistimo. Če
Preberi večPrepraženo sveže zelje z mletim mesom si pripravim, ko imam res malo časa za kuhanje, saj je slasten obrok resnično
Preberi večFižol pečen v pečici je zelo nasitna gosta jed, ki jo pripravimo kot porcijski obrok. Sestavine, med katerimi je osnovna
Preberi večSvinjska ribica v hrustljavi skorjici je specialiteta, ki jo postrežemo ob posebnih priložnostih, rojstnih dnevih, obletnicah ali drugih praznikih. Priprava
Preberi večTokrat vam predstavljam recept za obrok, ki si bi ga zaželel vsak oboževalec jurčkov ali drugih vrst gob, ki jih
Preberi večKar nekaj let sem kuhala polento le v slani vodi, kar je sicer čisto v redu in dobro za pojesti.
Preberi več