Slastni polnjeni šampinjoni
Slastni polnjeni šampinjoni so krasna popestritev našega jedilnika. Postopek priprave je čisto enostaven, edino za sekljanje zelenjave si je potrebno vzeti malo več časa. Šampinjoni so izdatno napolnjeni z nadevom in posuti s sirčkom, ki na vrhu naredi lepo zapečeno hrustljavo skorjico.
Slastni polnjeni šampinjoni – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- nož
- deska za rezanje
- ribežen
- visoka ponev s pokrovko
- kuhalnica
- jedilna žlica
- pekač in pečica
Slastni polnjeni šampinjoni – sestavine:
(za 2 – 3 osebe)
- 12 velikih šampinjonov
- 200 g rdeče paprike
- 100 g čebule
- 2 stroka česna
- kos veganskega sira (Scheese, Violife, …)
- olje
- sol po okusu
- ščep črnega popra
- sušen timijan
Slastni polnjeni šampinjoni – priprava:
Šampinjone in papriko operemo. Šampinjonom odstranimo bete, vendar jih ne zavržemo. Uporabili jih bomo za nadev. Klobuke šampinjonov na notranji strani obrežemo, da dobimo več prostora za nadev.
Čebulo in česen olupimo ter oboje drobno nasekljamo. Papriko in bete narežemo na majhne kockice. Porabimo tudi meso obrezanih klobukov. Sir drobno naribamo.
V ponvi segrejemo toliko olja, da je pokrito dno. Na njem zlato-rjavo prepražimo čebulo. Dodamo česen, nasekljane bete in papriko. Solimo in popramo po okusu in pokrito pražimo 15 minut. Občasno premešamo.
Klobuke šampinjonov razporedimo na pekač. Nadevamo jih s prepraženo maso. Pri tem si pomagamo z žlico. Vsakega potrosimo s ščepom timijana in drobno naribanim veganskim sirom.
Pečemo jih v predhodno ogreti pečici (navadna) na 200°C 12-15 minut. Postrežemo jih s pire ali praženim krompirjem.
Uživajte v okusih!