Slastni polnjeni šampinjoni
Print Friendly, PDF & Email

Slastni polnjeni šampinjoni so krasna popestritev našega jedilnika. Postopek priprave je čisto enostaven, edino za sekljanje zelenjave si je potrebno vzeti malo več časa. Šampinjoni so izdatno napolnjeni z nadevom in posuti s sirčkom, ki na vrhu naredi lepo zapečeno hrustljavo skorjico.

slastni-polnjeni-sampinjoni

Slastni polnjeni šampinjoni – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • ribežen
  • visoka ponev s pokrovko
  • kuhalnica
  • jedilna žlica
  • pekač in pečica

Slastni polnjeni šampinjoni – sestavine:

(za 2 – 3 osebe)

  • 12 velikih šampinjonov
  • 200 g rdeče paprike
  • 100 g čebule
  • 2 stroka česna
  • kos veganskega sira (Scheese, Violife, …)
  • olje
  • sol po okusu
  • ščep črnega popra
  • sušen timijan

Slastni polnjeni šampinjoni – priprava:

Šampinjone in papriko operemo. Šampinjonom odstranimo bete, vendar jih ne zavržemo. Uporabili jih bomo za nadev. Klobuke šampinjonov na notranji strani obrežemo, da dobimo več prostora za nadev.

slastni-polnjeni-sampinjoniČebulo in česen olupimo ter oboje drobno nasekljamo. Papriko in bete narežemo na majhne kockice. Porabimo tudi meso obrezanih klobukov. Sir drobno naribamo.

slastni-polnjeni-sampinjoniV ponvi segrejemo toliko olja, da je pokrito dno. Na njem zlato-rjavo prepražimo čebulo. Dodamo česen, nasekljane bete in papriko. Solimo in popramo po okusu in pokrito pražimo 15 minut. Občasno premešamo.

slastni-polnjeni-sampinjoniKlobuke šampinjonov razporedimo na pekač. Nadevamo jih s prepraženo maso. Pri tem si pomagamo z žlico. Vsakega potrosimo s ščepom timijana in drobno naribanim veganskim sirom.

slastni-polnjeni-sampinjoniPečemo jih v predhodno ogreti pečici (navadna) na 200°C 12-15 minut. Postrežemo jih s pire ali praženim krompirjem.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor