Puranji zvitki s porom in šunko
Print Friendly, PDF & Email

Ste že naveličani pripravljati in jesti običajne ocvrte puranje zrezke ali pa puranje zrezke v omaki? Potem morate poskusiti to, na pogled malce neobičajno kombinacijo puranjih zrezkov, pora in šunke. Priprava je enako preprosta kot če bi jih pripravljali v omaki, okus pa nepredstavljivo boljši.


Puranji zvitki s porom in šunko – pripomočki

  • deska za rezanje
  • globoka ponev, pokrovka
  • nož za rezanje
  • 4 zobotrebci

Puranji zvitki s porom in šunko – sestavine

(za 4 osebe)

  • 4 večje puranje zrezke
  • 4 rezine šunke (mi smo imeli pizza šunko, lahko pa uporabite katerokoli drugo; vzamete lahko tudi rezino kuhanega pršuta)
  • 1 polovica pora (spodnji del)
  • sol, poper, pol žličke rdeče mlete paprike, mleti česen
  • malo olja za peko zrezkov
  • voda za zalivanje po potrebi + cca. 2dl za pripravo omake

Puranji zvitki s porom in šunko – priprava:

Spodnji del pora narežemo na 4 enako velike dele.

Zrezke solimo in popramo. Nato por ovijemo z rezino šunke.

Okrog pora in šunke nato zavijemo še zrezek in vanj zapičimo zobotrebec, da bo držalo skupaj. Medtem v globoki ponvi segrejemo malo olja.

Ko je olje vroče, damo nanj zrezke, da se na visoki temperaturi popečejo do rjave barve. Vmes dodajamo čisto po malo tople vode, da se nam olje ne prismodi.

Ko je meso z vseh strani popečeno, ga zalijemo z vodo (cca. 2 dl, odvisno koliko omake želimo). Solimo, popramo, dodamo rdečo papriko in mleti česen. Pokrijemo in pustimo približno 15 minut, da se vse skupaj duši.

Zraven lahko pripravite različne priloge. Od krompirja, do riža, itd. Mi smo pripravili polento in kuhano zelenjavo (cvetača, korenček, brokoli), ki smo jo malo popražili na maslu.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor