Piščanec v hrustljavi skorjici (brez cvrtja)
Pohanega piščanca vsi dobro poznamo. Zakaj ga ne bi pripravili v nekoliko drugačni različici, ki mu da še posebej hrustljavo skorjico in prav zanimiv videz? Na enostaven način lahko popestrimo običajno jed.
Pripomočki za piščanca v hrustljavi skorjici:
- manjši lonec
- deska za rezanje in nož
- 3 krožniki
- vilica
- pekač
- peki papir
Sestavine za piščanca v hrustljavi skorjici za 2 osebi:
- 1 par piščančjih prsi (cca. 450 g)
- 100 g kvinoje
- 2 jajci
- 5 žlic riževe moke (lahko tudi pšenične)
- sol, poper, timijan
Postopek priprave piščanca v hrustljavi skorjici:
Kvinojo skuhamo po navodilih iz embalaže in jo ohladimo. Preložimo jo na krožnik. Dodamo ji sol in poper ter dobro premešamo. Pazimo, da je ne začinimo preveč saj bomo posebej začinili še piščanca.
V naslednji krožnik stresemo moko. V zadnjem pa razbijemo jajci in ju razžvrkljamo.
Pečico segrejemo na 180°C (običajno).
Piščanca narežiemo na trakce, ga posolimo, popramo in začinimo še s timijanom.
Ponavljamo naslednji postopek dokler ne porabimo vseh piščančjih trakcev:
- Piščanca povaljamo v moko. Odvečno moko stresemo z njega.
- Potopimo ga v jajce in odvečno jajce odcedimo.
- Povaljamo ga v kuhano kvinojo. Po potrebi si pomagajte z rokami.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo pripravljene piščančje trakce.
Pekač potisnemo v pečico in pečemo približno 25 minut. Čas pečenja je odvisen od velikosti trakcev. Pri tem se bo kvinoja spekla in dobila izrazito hrustljavost.
Tako je naš piščanec v hrustljavi skorjici pripravljen.
Dober tek. 🙂